Logotype för Storfors kommun

Storfors kommun släpper inflyttarwebb 8 november

Näringslivsutvecklare Kicki Karlsson och kommunikationschef Eva Wiklund har jobbat fram inflyttarwebben tillsammans med företaget 360 factory.

Under kommunhusets 30-års-jubileum den 8 november släpps också Storfors kommuns nya inflyttarwebb.
- Vi ligger i startgroparna för ett större inflyttningsarbete och webben är ett första steg i detta, säger kommunikationschef Eva Wiklund.

Via sidan, som passande nog har adressen stortrivsistorfors.se, hittar man information om tätorten och Storfors byar. Här finns bland annat sidor för den som vill etablera företag, hitta skolor till barnen, söka bostad, dyka ner i utbudet av fritidsaktiviteter eller spana bland lediga jobb.

- Storfors kommun har mycket att erbjuda och vi vill visa det på ett överskådligt sätt där det blir lätt att hitta informationen och låta sig inspireras, säger näringslivsutvecklare Kicki Karlsson.

På sidan finns filmer där inflyttare berättar om varför de valde Storfors och det finns ett stort bildmaterial.

- Jag är också väldigt glad över alla de personer som nu vill vara kontaktpersoner ute i byarna och i samhället för att guida intresserade besökare eller bjuda på en kopp kaffe. De är verkligen guld värda, säger Eva Wiklund.

Sidan är byggd av verksamheten i samarbete med det lokala företaget 356factory.com, och den kommer att vara ett levande dokument som förändras över tid.

Kommunchef Johan Rosqvist är nöjd med slutresultatet.

- Den här satsningen känns väldigt bra och vi hoppas att det lockar nya ögon till Storfors. Samtidigt ger sidan också en bra paketerad bild för de som redan bor här, den visar kommunens många goda kvaliteter, säger han.

Adress till inflyttarwebben: www.stortrivsistorfors.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., släpps den 8 november klockan 18.00

Senast publicerad av Eva Wiklund