Logotype för Storfors kommun

Storfors kommun i webbsändning om folkhälsa

Fyra personer inomhus

Från Storfors deltar skolchef Annelie Izindre, kommunalråd Eva-Lotta Härdig, kommunchef Johan Rosqvist och verksamhetsutvecklare Ann-Louise Izindre.

Torsdag den 25 januari deltar representanter för Storfors kommun under den spridningskonferens som arrangeras för pilotprojektet "Nu börjar vi med barnen!"

I en webbsändning den 29 januari klockan 9.30 delar kommunerna Ljusnarsberg, Säffle, Storfors, Filipstad, Ånge och Södertälje med sig av sitt arbete tillsammans med de regionala aktörerna Örebro, Värmland, Västernorrland och Stockholm.

Projektet har genomförts inom ramen för Nationella samordnaren för Agenda 2030 och målet är att ta fram och pröva ett främjandesystem som bidrar till barn och ungas välbefinnande. Unga mellan 0 och 20 år ska därmed ges bättre förutsättningar att som vuxna kunna etablera sig i samhället.

I Storfors jobbar kommunens på flera olika plan utifrån de övergripande målen förbättrad folkhälsa och förbättrad kompetensförsörjning. Tillsammans med Uppsala Universitet och Region Värmland pågår också ett arbete med att ta fram en analysplattform för att kunna följa upp hur olika insatser på lång sikt påverkar ungas välmående i Storfors.

- I Storfors jobbar vi just nu med att förankra de övergripande målen i alla delar av verksamheterna och vi är ödmjuka med att vi inte kommit så långt ännu. Men det finns en stor vilja att undersöka och förstå hur olika faktorer kan samverka för att ge Storfors unga den allra bästa starten i livet, säger kommunchef Johan Rosqvist, som ser fram emot det fortsatta arbetet.

Från Storfors deltar kommunalråd Eva-Lotta Härdig, kommunchef Johan Rosqvist, Verksamhetsutvecklare Ann-louise Izindre och skolchef Annelie Izindre.

Konferensen och kommunernas presentationer livesänds via youtube här:

Spridningskonferens: Nu börjar vi med barnen! Kan även ses i efterhand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund