Logotype för Storfors kommun

Nu prövas försäljning av anläggningen i Lungsund

Vinterbild över Lungsund

Anläggningen i Lungsund ligger intill sjön Storlungen och består av hotellbyggnad, annex samt campingplats och små campingstugor. I direkt närhet ligger Lungsunds kyrka, den kommunala badplatsen och gästbrygga.

Storfors kommunfullmäktige har gett klartecken till AB Storfors mark och industrifastigheter att sälja eller hyra ut hotell- och campinganläggningen i Lungsund.

- Vi har just inlett dialog med en fastighetsmäklare i syfte att ta fram en värdering av fastigheten samt undersöka upplägget av en eventuell försäljning, säger Mats Öman, vd för AB Storfors mark och industrifastigheter.

Anläggningen ligger vid sjön Storlungen och består av en hotellbyggnad på 1500 kvadratmeter samt ett enklare annex med sammanlagt 32 bäddar. Campingplatsen har 46 platser á 100 kvadratmeter med eluttag för husbil, husvagn eller tält samt fyra små campingstugor. Här finns äventyrsgolf, bastu och servicehus och hela fastigheten har en yta på 33 000 kvadratmeter.

Anläggningen ligger efter huvudstråket i det sex mil långa sjö- och kanalsystemet Bergslagskanalen. Intill campingplatsen finns även den kommunala badplatsen samt gästbryggor.

- Vi hoppas naturligtvis på att vi ska ha hittat en riktigt bra lösning för hela anläggningen så att den kan vara igång sommaren 2021, säger Hans Jildesten, ordförande i AB Storfors mark och industrifastigheter.

Senast publicerad av Eva Wiklund