Logotype för Storfors kommun

Kreativa, flitiga och omtänksamma prisades i Storfors

Pristagare Storfors 2015; Sala Bahtiri, Pernilla Günther och Carina Eriksson prisas av personalchef Daniel Bekking, kommunchef Mikael Jareke och kommunalråd Hans Jildesten.

Pristagare Storfors 2015; Sala Bahtiri, Pernilla Günther och Carina Eriksson prisas av personalchef Daniel Bekking, kommunchef Mikael Jareke och kommunalråd Hans Jildesten.

Tre anställda i Storfors kommun har under året utmärkt sig som extra kreativa, flitiga och omtänksamma. Vid kommunens julfest prisades Carina Eriksson, Pernilla Günther och Sala Bahtiri.

Varje år får alla kommunanställda nominera pristagare i klasserna årets nyckelpiga, årets arbetsmyra och årets prästkrage. Det handlar om att vara extra kreativ, flitig eller en omtänksam arbetskamrat. Det handlar också om att använda sin fantasi, att hämta hem impulser utifrån och om att göra det där lilla extra. I år hade det kommit in många nomineringar och under kommunens julfest presenterades lokalvårdaren Sala Bahtiri som Årets arbetsmyra, skolsköterskan Pernilla Günther som Årets nyckelpiga och barnskötaren Carina Eriksson som Årets prästkrage

Sala prisades för sitt sätt att hålla ordning i hela Kulturhuset och för att hon dessutom är en fantastisk resurs för alla besökare. Pernilla har visat stor drivkraft i många fler sammanhang än de rent medicinska. Carina var nominerad av många arbetskamrater för att hon är den som alltid tar hand om alla andra och är en klippa när det krisar.

- Det här var oroligt roligt och överraskande, säger Carina, som också lät en och annan glädjetår att trilla. Hon trivs på sin arbetsplats och säger att jobbet med barnen ger mycket tillbaka även om det periodvis kan vara tungt. - Det är inte alla som får så många kramar under en arbetsdag som vi på förskolorna, skrattar hon.

Pernilla trivs i skolans värld och säger att det inspirerar att få jobba i en annan värld än just vården värld där hon jobbat i så många år. - Fantastiskt roligt med en sådan här utmärkelse, säger hon.

Att få jobba i en miljö där man möter många olika typer av människor passar Sala utmärkt. - Det roligaste i mitt arbete är alla möten, man vet aldrig riktigt vad som ska hända under en dag, säger hon.

De tre pristagarna förärades diplom, blommor och varsin tavla av Kristinehamnskonstnären Mats Bergström.

- Det finns otroligt många som är värda ett sådant här pris, men det känns roligt att få dela ut de här priserna eftersom det är pristagarnas arbetskamrater som nominerat, sade kommunalråd Hans Jildesten.

Motiveringar

Sala Bahtiri som årets arbetsmyra:

Du tar dig alltid tid till att göra det lilla extra; du hämtar, fixar, hjälper till, ”tänker till” och gör alltid lite mer än du egentligen hinner. Du tar ett stort ansvar för Kulturhuset och det skulle aldrig vara så fint och rent om inte du jobbade här. Tack vare dig är det ordning och reda i hela huset.
Du är också en god arbetskamrat, alltid glad, pigg, hjälpsam och beredd att räcka ut en hand för att alla ska må bra. Dessutom hjälper du våra besökare genom att visa, berätta, lyssna och lotsa rätt

.  

Pernilla Günther som årets nyckelpiga:

 Du är en god inspiratör som har förmågan att smitta andra med din entusiasm, och för dig innebär arbetet som skolsköterska så mycket mer än det rent medicinska. Du har blivit en naturlig del i skolans vardag och du har lyft skolhälsovården ytterligare ett snäpp. Du är rak och tydlig, men alltid med ett positivt bemötande av elever och lärare. Du är också den som alltid ser möjligheter i de utmaningar som möter oss. Du är helt enkelt en mycket god representant som Årets Nyckelpiga 2015.

Carina Eriksson som årets prästkrage:

Du är en härlig arbetskamrat som brinner för att ta hand om oss alla, och fixa det där lilla extra som gör arbetsdagen trevligare. Du har alltid glimten i ögat och ett glatt skratt eller en kram att dela ut om man behöver. Du är den som ställer upp om det krisar. Vi trivs med att ha en dalkulla bland oss värmlänningar! Det är oftast du som ordnar insamlingar och uppvaktningar till de som fyller år, går i pension eller får barn eller något annat som är värt att fira. Du är en mycket god representant som Årets Prästkrage 2015.


Senast publicerad av Eva Wiklund