Logotype för Storfors kommun

Kreativa, flitiga och omtänksamma prisades i Storfors

Pristagare Storfors 2016; Nina Johansson, Jenny Böving och Bertil Cshua prisas av kommunalråd Hans Jildesten, kommunchef Mats Öhman och personalchef Daniel Bekking.

Pristagare Storfors 2016; Nina Johansson, Jenny Böving och Bertil Cshua prisas av kommunalråd Hans Jildesten, kommunchef Mats Öhman och personalchef Daniel Bekking.

Under 2016 har tre anställda i Storfors kommun utmärkt sig som extra kreativa, flitiga och omtänksamma. Vid kommunens julfest prisades Bertil Cshua, Nina Johansson och Jenny Böving.

 

Varje år får alla kommunanställda nominera pristagare i klasserna årets Nyckelpiga, årets Arbetsmyra och Årets Prästkrage. Det handlar om att vara extra kreativ, flitig eller en omtänksam arbetskamrat. Det handlar också om att använda sin fantasi, att hämta hem impulser utifrån och om att göra det där lilla extra. Under kommunens julfest presenterades vaktmästaren Bertil Cshua som Årets Arbetsmyra, Nina Johansson som Årets Nyckelpiga och samordnaren Jenny Böving som Årets Prästkrage

Bertil prisades för sin snabbhet och sitt sinne för detaljer när det gäller att hålla ordning i Kulturhuset där han visat sig vara en fantastisk resurs. Han är också en av flera som ligger bakom det stora lyftet med uppsnyggning och rensning i samhället och på Storfors vandringsleder. Nina har ett outtröttligt engagemang i sitt arbete efter mer än 40 år som mellanstadielärare i Storfors. Hon är också den som delar med sig av kunskaper och nya impulser till andra. Jenny är en riktig ”bry-sig-omare” som tagit ett stort ansvar under en tuff period på kommunens båda HVB-hem. Hon har alltid en kram eller ett varmt ord till övers för både personal och ungdomar.

- Oj, jag blir alldeles rörd. Det här priset borde ju gå till alla runt omkring mig också, säger Jenny, som stortrivs på jobbet. Hon säger att jobbet med ungdomarna ger väldigt mycket tillbaka.
- Självklart kan det vara tufft ibland, vi får möta många livsöden. Men mitt i allt kan vi skratta tillsammans, säger hon.

Bertil trivs både som verksamhetsvaktmästare i Kulturhuset och med delat ledarskap för den grupp som sköter röjning och uppfräschning i Storfors.
- Jag gillar när det blir snyggt och rent, säger Bertil, som blev väldigt överraskad över utmärkelsen.
- Det hade jag verkligen inte väntat mig, säger han.

Nina är inne på sitt 42:a år som mellanstadielärare på Kroppaskolan.
- Jag hade väl aldrig trott att jag skulle jobba kvar så länge, säger Nina, som pendlar från norra Väse varje dag.
- Jag åker på små grusvägar, men det är det värt tack vare mina härliga kollegor och att vi har så bra ledning, säger hon.

De tre pristagarna förärades diplom, blommor och varsin tavla av Kristinehamnskonstnären Mats Bergström.

- Det finns otroligt många inom Storfors kommun som är värda ett sådant här pris, men det känns roligt att få dela ut de här priserna eftersom det är pristagarnas arbetskamrater som nominerat, sade kommunalråd Hans Jildesten.

 

Motiveringar:

Bertil Cshua – Årets Arbetsmyra

Du är en person som sällan ser några problem utan bara lösningar. Du har verkligen sinne för detaljer och ser till att åtgärda saker som behövs snabbt och effektivt. Du är en av dem som ligger bakom det stora lyftet i Storfors samhälle och de nyröjda lederna, men också en person som har gjort stora insatser i Kulturhuset. Du är en värdig representant för Årets Arbetsmyra 2016. Att du dessutom är en varm och positiv person som bjuder på dig själv och får både besökare och arbetskamrater att må bra är ytterligare ett plus i kanten.

Nina Johansson – Årets Nyckelpiga

Efter många år i tjänst på Vargbroskolan har du ett outtröttligt engagemang i ditt arbete. Du har en fantastisk förmåga att se möjligheter istället för hinder vid nya utmaningar. Du tar till dig det nya och delar generöst med dig av både erfarenheter och arbetsmateriel till kollegorna. Du skapar trygghet hos både elever och personal tack vare ditt fina bemötande, din jordnära personlighet och ditt alltid glada sinnelag. Du är en mycket god representant som Årets Nyckelpiga 2016.

Jenny Böving - Årets Prästkrage

Du är en otroligt fin och ödmjuk person, en sann ”bry-dig-omare” som alltid har ett vänligt ord eller en kram till övers både för barnen och för personalen. Du har visat prov på stort engagemang och stor kunskap när det behövdes som allra mest under en tuff period på Stjärnforsens och Solforsens HVB-hem. Du är dessutom en omtyckt ”reservmamma” för många ungdomar och en mycket fin representant som Årets Prästkrage 2016.

 

Senast publicerad av Eva Wiklund