Logotype för Storfors kommun

Kommunals varsel kan påverka skola och förskola

Storfors kommun har tagit emot Kommunals varsel som gäller från den 18 april klockan 07.00. För Storfors del berör varslet lokalvård och kostverksamhet på Bjurtjärns skola, Hälsans hus, Kommunhuset och Vargbroskolan. De berörda yrkesgrupperna på dessa arbetsplatser är lokalvårdare, måltidsbiträde och kock.

Kommunens beredskap är god och vårdnadshavare till barn i skola och förskola har fått information.

Torsdagen den 18 april och fredagen den 19 april ska alla elever i skolan, från förskoleklass till årskurs 9, ta med matlåda till lunchen i någon form av kylväska. Vårdnadshavare blir ekonomiskt kompenserade med 70 kronor per dag för matlådorna.

De elever som inte har möjlighet att ta med matlåda ska anmäla detta till Beatrice Tordsdotter-Jansson, tel 0550-652 00, före klockan 13.00 på måndag 15/4. Dessa elever serveras då pannkakor med sylt till lunch.

Frukost serveras som vanligt på Vargbroskolan och en enklare variant på Bjurtjärns skola i klassrummen.

Kroppaskolan erbjuder frukt.

Frukost och mellanmål serveras som vanligt under torsdag och fredag på fritidshemmen.

På förskolorna serveras frukost, mellanmål och matlåda som lunch. Vårdnadshavare på förskolan behöver alltså inte beställa matlådor, utan alla barn på förskolan får matlådor via verksamheten.

Ovanstående gäller torsdag 18 april och fredag 19 april oavsett om varslet resulterar i att strejken utbryter.
Skolan/förskolan återkommer till vårdnadshavare med mer information utifrån vad som händer med varslet.

Vid eventuella frågor kan man kontakta administratör Beatrice Tordsdotter Jansson på tel 0550-652 00 eller skolchef Annelie Izindre på tel 0550-652 03.

Senast publicerad av Eva Wiklund