Logotype för Storfors kommun

Försvarsmaktsövning Aurora 23 - transporter genom Värmland

Med start måndag 27 mars kommer försvarsmaktsövningen Aurora 23 att påverka Värmland genom att militärtransporter passerar.

Aurora 23 är en av de största försvarsövningarna i Sverige på många år och kommer att pågå mellan 17 april och 11 maj 2023.

Förutom Försvarsmakten deltar flera myndigheter, regioner, kommuner och frivilligorganisationer samt ett antal nationer.


Övningen bygger på ett scenario där Sverige utsätts för ett väpnat angrepp och utspelar sig främst i norra och södra Sverige, med ungefär 26 000 deltagare från Sveriges alla förband. Övningen sker på mark, i luften och till sjöss.


Inga aktörer i Värmland deltar, men länet berörs både före och efter själva övningen då transporter till och från övningen färdas genom länet, med start 27 mars, vecka 13. Framkomligheten kan därför komma att påverkas på vissa vägsträckor.


Information om när transporterna kan påverka trafiken i Värmland ges via SR P4 Värmland och Trafikverket.

 

Länsstyrelsen Värmland kommer kontinuerligt att publicera uppdaterad information om övningen på Länsstyrelsen.se/Värmland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Mer information om Aurora 23 finns på Försvarsmaktens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund