Logotype för Storfors kommun

Flitiga, omtänksamma och kreativa prisades i Storfors

Varje år delar Storfors kommun ut priser till anställda som är extra omtänksamma, flitiga eller kreativa. En tradition som nu är inne på 17:e året.

2022 års pristagare är IT-samordnaren Anna Eriksson, förskolläraren Marie Nowosad och administratören Sofia Axén.

Ett relativt stort antal nomineringar hade kommit in från anställda i kommunens som får nominera sina arbetskamrater.

- Juryn har inte haft ett lätt jobb, eftersom det finns så många anställda i Storfors som är värda ett pris, säger kommunalråd Hans Jildesten, och gratulerar de utvalda.

Diplom, presentkort och blommor delas ut under kommunens julfest för de anställda av kommunalrådet tillsammans med kommunchef Johan Rosqvist och personalchef Daniel Bekking.

Marie Nowosad, som jobbar som förskollärare både i förskolan och på öppna förskolan, blir totalt överraskad.

- Det var helt oväntat, men jag blev väldigt glad, säger Marie, som efter 30 år fortfarande trivs med sitt jobb.

- Det är fantastiskt att få jobba med barn och se dem utvecklas och att få göra det tillsammans med så bra kollegor, säger hon.

Anna Eriksson är samordnare för en rad olika IT-system och hon är också den som servar politikerna med digitala lösningar. Hon är även en av de personer som ser till att kommunens hemsida är uppdaterad.

- Det här var verkligen en överraskning. Det känns väldigt roligt att få den här uppskattningen, säger Anna, som blev både rörd och glad. Efter över 30 år inom olika områden i Storfors kommun trivs hon fortfarande på jobbet.

- Jag gillar att lösa problem och jag tycker om att möta människor. Det får jag utlopp för i den här tjänsten, säger hon.

Sofia Axen jobbar som administratör på individ- och familjeomsorgen, IFO. Hon firas en dag efter de övriga eftersom hon inte kunde närvara på julfesten.

- Jag blev alldeles varm inombords och väldigt rörd. Det är inte svårt att trivas på jobbet när man har så fina kollegor, säger hon och betonar att den lilla kommunen har en fördelar.

- I en större kommun skulle jag troligen jobba inom ett område. Här jobbar vi brett och hjälper varandra. Det blir en fin delaktighet, säger hon.

Och som kommunchefen betonar i sitt jultal till personalen så är det lätt att trivas i den lilla kommunen.

- Det är något speciellt med trivseln i Storfors. Jag är glad att få vara med och bidra till utvecklingen här och jag är oerhört stolt över alla engagerade och driftiga medarbetare som finns just i den här kommunen, säger Johan Rosqvist, som är inne på sitt andra år som kommunchef.

De anställda prisas i tre olika kategorier

Årets Prästkrage är en god arbetskamrat som bryr sig om andra människor och gör det där lilla extra som får oss andra att må bra. Årets Arbetsmyra är en person som på ett bra sätt utmärkt sig genom att använda sin kreativitet, sin fantasi och sin flit. Årets Nyckelpiga är en person som har låtit sig inspireras genom att ta hem nya idéer och impulser från omvärlden, grannkommuner, utbildningar och använt dessa kunskaper i sitt arbete.

Motiveringar:

2022 års Arbetsmyra
Anna Eriksson, IT-samordnare

Du är trevlig, tillmötesgående, alltid hjälpsam och sprider glädje på jobbet. Dessutom har du hög kompetens inom ditt område och blir många gånger spindeln i nätet. Du reder ut kniviga problem och fixar buggar - och du gör det med ett så gott humör att dina kollegor också blir glada. Ditt engagemang är en stor tillgång - har du inte en lösning direkt så kan dina kollegor vara säkra på att du hittar en inom kort. Du är en klippa!

2022 års Nyckelpiga
Marie Nowosad, förskollärare

Du är driven, engagerad och flexibel och helt enkelt fantastisk i din yrkesutövning. Du försöker alltid skapa bästa möjliga lärande för barnen och du bidrar samtidigt till att kollegor tänker om, tänker nytt och utvecklas. Med ditt genuina intresse för både barn och vuxna skapar du sammanhållning och inkludering på din arbetsplats. Det gäller såväl inom förskola som vid öppna förskolan.

2022 års Prästkrage
Sofia Axén, administratör, IFO

Du är en uppskattad kollega som alltid ser och uppmärksammar din omgivning. Du tar dig också tid till omtanke och stöttning när det behövs. Med ett aldrig sinande tålamod och beundransvärd förståelse för dina kollegor löser du de knivigaste situationer. Ofta blir blir du räddaren i nöden som ställer upp när arbetsgruppen stöter på problem.

Senast publicerad av Eva Wiklund