Logotype för Storfors kommun

En vecka med fokus på hälsa för alla startar 29/9

2019-09-25

För nionde året i rad arrangeras Hälsoveckan i Storfors.
I år är temat jämlik hälsa.
- Vi vill arbeta och inspirera för en god och ökad jämlik hälsa på lika villkor för hela befolkningen i Storfors kommun, säger folkhälsosamordnare Kicki Karlsson.

Tillsammans med hälsokonsulent Pia Aspvik arrangerar Kicki årets vecka som kommer att innehålla publika delar men också aktiviteter i skolan. På skolorna arrangeras bland annat aktivitetsdagar med fysiska aktiviteter och utomhuslunch.
- Det är lätt att tänka enbart på vad vi äter och om vi motionerar, men folkhälsa är så mycket mer. Det är exempelvis arbete, fritidsaktiviteter, delaktighet och påverkan i samhället, trygghet, någon att prata med, familjesituation, samhällsplanering samt alkohol- och tobaksvanor. Det handlar om hur nöjd man är med olika delar av sitt liv, säger Kicki Karlsson.
Hon menar att folkhälsoarbete handlar om att jobba förebyggande och långsiktigt på många olika fronter som Storfors exempelvis gör med seniorträning, frukost på skolorna, subventionerade gymkort till högstadieeleverna och många olika träffpunkter i samhället.

Senast publicerad av Eva Wiklund