Logotype för Storfors kommun

Distansundervisning för gymnasiet och besöksförbud på korttidsboende

Under tisdagen fattades kommunala beslut om distansundervisning för gymnasiet och komvux, samt om besöksförbud på kommunens korttidsboende.

Besluten grundas i det aktuella läget gällande coronavirusets spridning.

Distansundervisning för gymnasiet & komvux
Tisdag den 17 mars meddelade regeringen att distansundervisning rekommenderas för gymnasieskolor, komvux och eftergymnasial utbildning som exempelvis högskolor och universitet. Samtidigt bereder regeringen skyndsamt en lag som ska kunna säkerställa omsorg för barn vars föräldrar har samhällsviktiga arbetsuppgifter om Sverige hamnar i ett läge där grundskolor och förskolor behöver stängas.
Under tisdagskvällen fattade kommunstyrelsens ordförande beslut om att den gymnasiala utbildningen, IM-programmen, och den kommunala vuxenutbildningen i Storfors kommun från och med onsdag 18 mars 2020 endast bedrivs som distansundervisning.
OBS! Grundskolor och förskolor är öppna i vanlig ordning.

Besöksförbud på korttidsboende
Kommunledningen fattade under tisdagen beslut om besöksförbud på Storfors kommuns korttidsboende Smeden (som ligger på Hammargatan). Undantag kan komma att göras i mycket speciella fall efter samråd med enhetschef.

När det gäller kommunens särskilda boende Sjögläntan råder inte besöksförbud, men den som är förkyld ska inte vistas i lokalerna. Med tanke på smittrisken undanbeds också besök i största möjliga mån.
Kommunledningen fattade också beslut om att tills vidare inte ta emot praktikanter inom Storfors vård- och omsorgsverksamhet.

Senast publicerad av Eva Wiklund