Logotype för Storfors kommun

Behöver du någon att prata med?

I dessa tider när många saker inte riktigt är som vanligt kan det finnas behov av att få prata med någon utomstående. Många organisationer har hjälplinjer för olika grupper där man kan få någon att prata med och på vissa håll har man nu utökat servicen.

Här är några tips:

Storfors församling Prästen Elsie Schwab Hollsten kan kontaktas på tel 0550-658 63. Jourtelefon för den som vill prata om stort och smått. Tillgänglig både vardgar och helger.

BRIS hjälptelefon tel 118 111. En stödtelefon för unga upp till 18 år som får prata med en kurator. Den som ringer är anonym och samtalen är gratis. Öppet vardagar 9-12 och 14-21 samt helger 14-21. Man kan även chatta eller maila via bris.se

Kvinnofridslinjen tel 020-50 50 50. En anonym stödtelefon för den som utsatts hot eller våld. Den som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa. Öppet dygnet runt, samtalet är gratis och syns inte på telefonräkningen.

Äldrelinjen tel 020-22 22 33. En stödtelefon för den som är över 65 år och som mår psykiskt dåligt eller bara längtar efter någon att prata med. Stödtelefonen är bemannad av utbildade volontärer och den som ringer är anonym. Öppet vardagar 8-19 och helger 10-16.

Röda Korsets stödtelefon under coronakrisen tel 0771 - 900 800 Öppet vardagar 12-16. Alla samtal är anonyma. Stödtelefonen är till för allmänheten som kan dela tankar och oro inför den situation som Sverige och världen befinner sig i på grund av coronautbrottet och få stöd och råd. De som svarar kan hänvisa till samhällsservice och säker information om pandemin, men gör självklart inga medicinska bedömningar.

Självmordslinjen tel 901 01. En telefonjour för dig som har tankar på att ta ditt liv eller har en närstående med sådana tankar, Öppet kl 06-24 varje dag. Man kan även chatta eller maila via mind.se/hitta-hjalp/sjalvmordslinjen Länk till annan webbplats.. Du ringer anonymt.

Här finns tips på fler jourer via 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund