Logotype för Storfors kommun

Kostnadsfri hemkörning av livsmedel i hela Storfors kommun för 70+

Under onsdagen hade Storfors församling sin första utkörning under ledning av församlingsassistent Gunilla Bengtsson (tv).

I Storfors kommer nu alla äldre, 70+, och de som befinner sig i en riskgrupp för coronaviruset att få livsmedel hemkörda kostnadsfritt av Storfors församling.

Utkörningen möjliggörs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, och Sveriges kommuner och regioner, SKR, som har träffat en överenskommelse med fem av Sveriges största civilsamhällsorganisationer. I Storfors är det Svenska kyrkan som är den lokala organisationen.

Redan tidigare har både COOP och ICA i Storfors aviserat att man kan få hjälp med att plocka i kassar, men även att få varorna utkörda mot en avgift. Med hjälp av det nya avtalet öppnas alltså möjligheten att få varorna hemkörda utan kostnad.

Beställningen av varor görs precis som tidigare via respektive butik.

För ICA NÄRA ringer man 0550-600 90 under butikens öppettid.
För COOP STORFORS ringer man UF-företaget Hopp & Lek 076-952 28 19. Beställning sker på tisdagar klockan 12.40-14.20 samt torsdagar klockan 11.30-12.30.

Varorna kommer att levereras hem till trappan kostnadsfritt oavsett var i kommunen man bor.

Den som inte har någon annan möjlighet att få hjälp med receptfria apoteksvaror kan även få hjälp med detta via Storfors församling. Prästen Karoline Gärdsvik är kontaktperson och nås under vardagar på tel 0550-658 60.
För receptbelagda apoteksvaror måste man försöka få hjälp av anhöriga som kan hämta ut på Apotek Humlan på Hammargatan. Man kan ringa in en beställning, skicka med sitt eget leg med budet och betala via faktura. Läs mer här

Den som är intresserad av ett hjälpa till som volontär kan alltid höra av sig till Karoline Gärdsvik.
- Just nu jobbar kyrkans personal med detta och i dagsläget hinner vi med, men det kan ju uppstå behov. Vi vet ju inte hur det utvecklar sig och hur länge den här hjälpen kommer att behövas, säger prästen Elsie Schwab Hollsten.

Kyrkans personal har nu beställt gula västar med tryck så att den som får hjälp lätt ska kunna identifiera vem som kommer.

FAKTA: De fem civilsamhällsorganisationer som jobbar på uppdrag av MSB och SKR är: Svenska kyrkan, Svenska Röda Korset, Riksidrottsförbundet, Rädda Barnen och Sveriges Stadsmissioner.

Senast publicerad av Eva Wiklund