Logotype för Storfors kommun

Enkelt att hämta ut medicin via bud i Storfors

Storfors apotek tillhör Apoteksgruppen. Den som inte själv kan hämta ut sin receptbelagda medicin kan be en anhörig, granne eller vän att göra detta.

Beställningen kan ske via www.apoteksgruppen.se Länk till annan webbplats. för den som har e-legitimation. Där kan man betala med kort eller ansöka om att bli ansluten till Payex för att få betala på faktura.

Den som inte har tillgång till dator och/eller e-legitimation kan också ringa in sin beställning på telefon 0550-605 37. Samtidigt som man beställer uppger man vem som ska hämta medicinen.

Den som sedan skickas för att hämta medicinen ska ta med både din legitimation och sin egen. Skriftlig fullmakt behövs inte i dagsläget. Den som ska hämta medicinen behöver också få veta av dig VAD som ska hämtas ut och ska kunna uppge detta vid hämtningen.

Är du inte ansluten till Payex måste medicinen betalas kontant. På apoteket finns blanketter för att ansluta sig till Payex. Det går bra att skicka någon för att hämta en blankett som du sedan skriver under. När ditt bud lämnar in blanketten måste han eller hon visa både din legitimation och sin egen.

Via apoteksgruppen kan man inte få medicinen hemsänd. Den som har e-legitimation kan däremot beställa och betala sin medicin via olika nätapotek.

Storfors församling kan inte hjälpa till att leverera receptbelagd medicin, pga resursbrist. Däremot kan man hjälpa till att leverera receptfri medicin eftersom detta kräver färre moment. Prästen Karolin Gärdsvik är kontaktperson för församlingen, tel 073-078 24 05.

På Storfors apotek sätts nu plexiglasskydd upp vid kassorna och apoteket uppmanar alla kunder att hålla avstånden och följa de markeringar som finns för detta.

Öppettider för Apoteket Humlan, Hammargatan 3: Månd-fred 9-17, lunchstängt 12.15-13.15.

Senast publicerad av Eva Wiklund