Logotype för Storfors kommun

UF-företag hjälper äldre handla på COOP

Butikschef Erik Olsson har inlett ett samarbete där COOP Storfors tar hjälp av ett UF-företag för att plocka och leverera varor till äldre i riskgrupper. Ebba Carlberg, Elin Bystrand, Denise Skan och Lomeh Raw. ser fram emot uppdraget.

Nu kan alla äldre och den som befinner sig i en riskgrupp få hjälp att handla på COOP Storfors utan extra kostnad.

Detta genom ett samarbete mellan butiken och UF-företaget Hopp & Lek.

- Det känns jättebra att vi på det här sättet kan göra en insats för äldre som drabbas hårt nu när coronaviruset sprids, säger Denise Skan.

Det kan ju låta lite udda att ett företag med namnet Hopp & Lek satsar på ett uppdrag som varubud, men orsaken är enkel. Den populära barngymnastiken i Storfors som företaget erbjöd, blev inställd i kölvattnet av coronaviruset. Gymnasieungdomarna funderade på att lägga ner företaget i förtid, men så dök idén om ett samarbete med COOP i Storfors upp och nu har parterna kommit överens.

Eleverna tar emot varubeställningar per telefon på tisdagar och torsdagar, plockar varor i butiken och levererar i Storfors samhälle dagen efter. För kunder inom tätorten tillkommer ingen kostnad, men det krävs att kunden handlar för 300 kronor om hen själv kan hämta kassen vid butiken och för 500 kronor om hen vill få den hemtransporterad till dörren. För den som bor en bit utanför samhället tillkommer en kostnad på 150 kronor för utkörning med bil (max 15 kilometer).

Elevernas arbete ersätts av COOP direkt till UF-företaget.

- För oss är det här ett sätt att stötta våra trogna kunder. Vi vet att många vill handla på hemmaplan, men det blir svårt när de ska undvika sociala kontakter, säger butikschef Erik Olsson.

Kunderna kommer att få betala varorna via faktura, vilket gör att den enda kontakten vid överlämnandet blir att skriva på ett fakturaunderlag.

Varuplockningen sker under strikta hygienregler.

Eleverna tar emot beställningar på telefon 076-952 28 19 under nedanstående tider:
Det går också bra att maila en beställning till: matkassevarmland@gmail.com

Beställning via telefon tisdagar klockan 12.40-14.20
För leverans under onsdag eftermiddag/kväll


Beställning via telefon torsdagar klockan 11.30-12.30
För leverans under fredag eftermiddag/kväll

Eleverna följer noga hygienregler innan varorna plockas direkt i kundens kasse.

Senast publicerad av Eva Wiklund