Logotype för Storfors kommun

Resurserna är begränsade för utkörning av livsmedel

Komminister Karolin Gärdsvik Wilhelmsson och kyrkoherde Elsie Schwab Hollsten ber alla att hjälpas åt med livsmedelsutkörning så att hjälpen från Storfors församling räcker till den som har allra störst behov.

Storfors församling sköter idag utkörning av livsmedel till den som inte har möjlighet att handla på grund av coronapandemin.
Men resurserna är begränsade och man vädjar nu till alla som kan att ta hjälp av familj och vänner – så att de som inte har andra möjligheter verkligen kan få hjälp.

- Den som har egen bil kan ju exempelvis själv hämta packade matkassar utanför butikerna och den som har snälla grannar eller släktingar i närheten kan kanske få hjälp av dem ibland, säger kyrkoherde Elsie Schwab Hollsten.

Under semestertider är läget extra ansträngt för församlingen som sköter utkörningen på tisdagar, onsdagar och torsdagar från ICA och COOP.

- Vi vet ju att vissa personer inte har andra möjligheter än att ta hjälp från oss. Det är ju dem vi är till för i första hand, säger komminister Karolin Gärdsvik Wilhelmsson.

Den som har tjänsten ”inköp” biståndsbedömd från Storfors kommun omfattas inte av kyrkans erbjudande. Den personen får ju redan hjälp via kommunen. Däremot ska den som är i riskgrupp på grund av ålder eller andra orsaker och inte kan få hjälp med inköp på annat sätt känna sig fri att beställa från COOP eller ICA och få maten hemkörd.

- Vi fortsätter att köra ut veckohandlade livsmedel hela sommaren, så ingen ska behöva bli utan hjälp. Men om vi hjälps åt så räcker resurserna till dem som har det allra svårast, säger Elsie.

Region Värmland bedömer att coronapandemins topp kommer först i mitten av juli när det gäller Värmland, så det är nu viktigt att alla håller i och håller ut när det gäller restriktionerna. Den som är 70+ ska tänka extra mycket på social distansiering och för oss alla gäller det att fortsätta att hålla avstånd – även utomhus. Fortsätt också att tvätta händerna ofta och noga – använd handsprit när detta inte är möjligt. Idag finns handsprit att köpa på många apotek och i butiker. En liten flaska handsprit i fickan kan vara bra i många olika situationer.

Senast publicerad av Eva Wiklund