Logotype för Storfors kommun

Nygammal chef för IFO vuxna i Storfors

Kvinna står framför gröna träd

Ewa Sundberg, nygammal chef på IFO, är tillbaka som ansvarig för enheten IFO vuxna.

Ewa Sundberg slutade som IFO-chef i Storfors 2013 – nu är hon tillbaka med användbara erfarenheter och kunskaper i bagaget – och massor av energi.

- Jag hade jobbat 19 år i Storfors och ville testa något nytt. Nu känns det väldigt roligt att komma tillbaka även om det inte var planerat, säger hon.

Efter de många åren i Storfors jobbade Ewa tre år med ekonomiskt bistånd i Karlstad, men tröttnade på den långa pendlingsvägen från Nykroppa där hon bor. Det blev sex månader som budget- och skuldrådgivare i Filipstads kommun innan hon började som IFO-chef för vuxna i samma kommun. Efter fyra och ett halvt år på den tjänsten fick hon frågan om hon inte skulle söka det utannonserade jobbet i Storfors.

- Jag hade ju hållit kontakten den chef som slutade och hon peppade mig att söka, och så blev det, säger Ewa, som framför allt gillar den lilla kommunen med närhet och korta beslutsvägar.

- Det har alltid funnits ett bra samarbetsklimat i Storfors och jag trivs med att vi sitter i samma korridor – både vuxenavdelningen och barn- och unga. I Stora kommuner får man aldrig den här närheten och enkelheten, säger hon.

Hon betonar också att man ofta jobbar omkring en hel familj där det ingår både vuxna och barn och ungdomar. Då är det viktigt att IFO-personalen kan jobba tillsammans för att hitta bra lösningar.

- Det känns jättebra att vara tillbaka. Det är lite som att komma hem, säger hon.

Senast publicerad av Eva Wiklund