Logotype för Storfors kommun

Fika i Minnenas Café och rulla håret i Sinnenas Salong

Minnenas Café och Sinnenas Salong i Hammargården invigdes med stort tårtkalas för boende, anhöriga och övriga besökare. Det är personalen som kommit med idén och utfört arbetet med att iordningställa utrymmena som tidigare användes som förvaringsutrymmen.


-Det har varit en utmaning men också en tjusning att med små medel förverkliga idéer som funnits länge, säger Eva-Lotta Härdig-Eriksson som är en av dem som varit med och arbetat med lokalerna.

Petra Eriksson som är enhetschef är väldigt nöjd med resultatet och med personalens insatser och engagemang. Hon berättar att minnenas Café är tänkt att vara en plats där man kan träffa sina nära och kära, minnas tillsammans och ta en fika. Men fikabrödet som finns i konditoriskåpen är vackra virkade kakor och konstgjorda cupcakes, så man får hämta äkta kaffe och kakor i köket.

Sinnenas Salong är inredd med möbler, speglar, lampor och rekvisita som blir en trivsam plats att få håret klippt eller rullat, kinderna rakade, naglarna målade eller fötterna ompysslade. Hit kan både  personal, frisörer och fotvårdsspecialister gå istället för att vara i de boendes egna rum med sådant. Rigmor Svärd-Sandberg och Sonja Skan som är husets aktivitetsombud berättar att de flesta sakerna är skänkta eller hämtade från källarförråd.

Även entrén till boendet är möblerat och inrett med vita gardiner, blommor, sittplats och en björkstam med fågelholk pryder ett hörn.

-Personalen med Petra som chef har gjort ett jättebra jobb och allt är för er som är här och jag hoppas att ni får mycket glädje av det, sa Hans Jildesten och invigde caféet och salongen.

Det finns redan idéer om fler projekt. Man vill gärna göra iordning en Sinnenas trädgård ute och om resurser tillåter så kan det bli av så småningom.

Senast publicerad av Kristina Elmström