Logotype för Storfors kommun

Ettårskalas på Sjögläntan

Sjögläntans första inflyttare flyttade in för exakt ett år sedan. Det uppmärksammades på boendets fyra avdelningar med tårta till onsdagens eftermiddagskaffe.

-Vi tänkte att vi ville uppmärksamma ett-årsdagen på något sätt, säger enhetschef Anna Thyberg. Jag blev påmind av en undersköterska att det redan har gått ett år sedan inflyttningen och då var det självklart att ett litet tårtkalas skulle passa bra.

Tårtor erbjöd sig Jessica Andersson att fixa och hon fick hjälp med dekoreringen av husets två husvärdar som oftast finns på plats i eller utanför Sjögläntan för skötsel av inomhus- och utomhusmiljön.

Det blev glada miner runt kaffeborden och samtal om året som gått.

-Ett år redan, utbrast en kvinna! Jag är 92 år och har bott länge i Storfors och här på Sjögläntan trivs jag bra.

Att de boende trivs kunde flera i personalen intyga och att de uppskattar maten märks på att de äter mer än förr.

-Det beror nog på att det är mer hemma-känsla här och att det luktar mat när den lagas på plats, säger Rigmor Svärd Sandberg som också har märkt att det uppskattas när man kan erbjuda något som blivit över från föregående dag. Det kan bli lite som en buffémåltid.

På en annan avdelning berättar personalen om annat man brukar göra för att förgylla vardagen.
- Vi hade en kräftfest tidigare i höst och det skalades och åts kräftor som aldrig förr, berättar undersköterskan Cecilia Mård. Snart är det allhelgonahelg, så vi kanske ska göra som förra året då vi tände ljus och var utomhus på vår fina innergård. Det blev andaktsfullt och nästan alla var ute och en del ville knappt gå in ens.

Senast publicerad av Kristina Elmström