Logotype för Storfors kommun

Erbjuder hjälp att handla eller få livsmedel utkört

Magnus Bjärnered, som driver ICA Nära i Storfors, erbjuder nu viss hjälp för äldre som funderar över sina inköp i coronatider.

Nu kan ICA Nära i Storfors ge hjälp när det gäller att handla utan att behöva gå runt i affären själv, samt även viss hjälp att få varor hemkörda.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att den som är över 70 år undviker folksamlingar i exempelvis kollektivtrafik, affärer eller offentliga lokaler. I första hand bör man försöka få hjälp av närstående för att exempelvis handla. I Kristinehamn kan man handla on-line på ICA Maxi och få varorna utkörda – men tvärt emot vissa rykten levererar man inte till Storfors. Man har under en period levererat till Lundsbergs skola, men hälsar att man tyvärr inte har resurser att köra ut till privatpersoner i Storfors.

För den som inte kan få annan hjälp erbjuder nu ICA Nära i Storfors lite olika typer av hjälp.

- I det här läget vill vi ställa upp även om vi inte har jättestora resurser och vanligtvis inte erbjuder den här servicen, säger Magnus Bjärnered, chef för ICA Nära i Storfors.

Man kan ringa eller maila in en order och få varorna plockade i en kasse för att slippa gå runt i butiken. Kassen kan sedan hämtas vid kassan under någon av de lugnare perioderna när det inte är så många människor i butiken (9.30-12.00, 14.00-16.00 samt 18.30-20.00). Butiken tar en avgift för servicen. Denna service kan passa för den äldre som är frisk men inte vill utsätta sig för folksamlingar.

För den som är sjuk och inte kan få annan hjälp erbjuder butiken också hemkörning en gång i veckan mot avgift.

- Vi erbjuder detta till den som absolut inte kan få annan hjälp med veckohandlingen – resurserna räcker inte till för att exempelvis plocka matkassar eller köra ut beställningar till alla, säger Magnus, som hoppas på förståelse för att hjälpen måste gå till dem som bäst behöver den.

COOP i Storfors har i dagsläget inte möjlighet att erbjuda liknande service.

Kontakt med ICA Nära: Tel 0550-600 90.

Senast publicerad av Eva Wiklund