Logotype för Storfors kommun

Årets sista anhörigträff hålls den 14 december

Kvinna står vid fönster och ler

Cea Paakkonen är Storfors nya anhörigstödjare. Kommande anhörigträff hålls den 14 december.

Precis som många andra kommuner har Storfors en anhörigkonsulent.
Från hösten 2021 heter hon Cea Paakkonen och hon arrangerar bland annat anhörigträffar för dig som stöttar någon närstående.

Cea har tidigare jobbat i den kommunala vården i Storfors, men pluggade sedan till palliativt ombud - en specialistutbildning för undersköterskor på Yrkeshögskolan.

- Sedan blev det tre år på närvårdsavdelning i Kristinehamn. Det har varit en mycket nyttig erfarenhet, säger hon, och betonar att rutiner och regler skiljer stort mellan region och kommun.

- Det är som en helt annan värld att jobba på ett sjukhus, med annat tänkande kring exempelvis hygien, säger hon.

Men även om hon trivdes med jobbet på vårdavdelning fanns längtan tillbaka till Storfors där hon bor. Sedan 2019 har hon jobbat på särskilt boende, och nu tar hon steget in i nya tjänsten.

Cea betonar att man kan vara anhörig på många olika sätt. Du kan vara anhörig till ett vuxet barn, en förälder, granne eller vän. Verksamheten riktar sig till anhöriga som behöver samtalsstöd eller kontakt med andra i samma situation.

- Vi behöver mötas och vi behöver få skratta och samtala, säger hon.
En gång i månaden arrangerar hon anhörigträffar och man kan också ringa henne för att boka en träff eller ett samtal.

Nästa träff hålls den 14 december klockan 10-13 i Seniorernas Hus. Alla som stöttar någon familjemedlem eller vän är välkomna. Julfika med kaffe och smörgås serveras så anmälan behöver göras via mail senast den 13 december.

Kontakt: Tel 0550-652 54, celia.paakkonen@storfors.se

Senast publicerad av Eva Wiklund