Logotype för Storfors kommun

Stort intresse under första köksvisningen

När Snickargården slog upp portarna till årets första öppna Köksutställning lät besökarna inte vänta på sig.

- Vi såg en annons i någon tidning och blev nyfikna. Det är verkligen jättefina kök så nu har vi något att fundera på, säger Anita Boström som åkt från Kristinehamn tillsammans med maken Robert Boström.

Pandemitider har inneburit ett uppsving för Snickargården som jobbar för att växa långsamt och kontrollerat.

- Folk har varit mycket hemma så jag tror att de haft tid att fundera och planera nya kök. Många väljer ju också att satsa mer på hemmet när man inte kunnat resa på samma sätt, säger Henrik Holmberg, som just denna dag också blir intervjuad i radio Värmlands Sommarluffen.

Inne i utställningen jobbar Henriks pappa Dan Holmberg med visningar och besökarna kommer och går. Ett par som redan bestämt sig för att nästa kök ska komma från Snickargården är Carina och Ulf Lundgren från Kristinehamn. De är dessutom är leverantörer av industrifärg till Snickargården och känner väl till köken. Nu diskuterar man detaljerna.

- Det är genuina kök med kvalitet och det passar oss perfekt, säger Ulf.

- Det är en stor fördel att vi kan få köket platsbyggt, dessutom är Dan väldigt bra på att rita kök och komma med idéer som hjälper oss, säger Carina.

Snickargården har en maxkapacitet för att leverera och installera tre kök i månaden.

- Just nu monterar vi två kök i Karlskoga och ett i Rudskoga, berättar Dan, som så småningom ska gå i pension och därför söker sin efterträdare. Det finns också planer på att bygga ut verkstaden.

- Det är jätteroligt att det finns så stor efterfrågan och att folk är så nöjda med vad vi gör. Det är också perfekt att driva företag i en liten kommun som Storfors, säger han.

FAKTA: Kommande tider för köksutställning är onsdagarna 14/7, 21/7 samt 28/7 kl 10-14. Forsbrogatan 2, Storfors. Info: 0550-612 40.

Senast publicerad av Eva Wiklund