Logotype för Storfors kommun

Snickargården öppnar köksutställning 3 juli

Onsdag 3 juli slår Snickargården upp portarna för den nybyggda köksutställningen i två plan i centrala Storfors.

- Vi vill ge folk här i trakten eller besökare som är på genomresa, möjlighet att titta och känna på våra kök här i Storfors där vi också har fabriken, säger Henrik Holmberg, som driver företaget tillsammans med pappa Dan Holmberg.

Planerna på en köksutställning har funnits länge och ägarna är nöjda att man nu äntligen fått möjlighet att genomföra det. Visningshuset ligger ett stenkast från fabriken och är är stort. Köksvisningen kommer att sträcka sig över två plan med många rum. Här finns inte enbart kök utan även exempel på en lång rad olika möbler som också kan beställas via Snickargården Storfors.
Till en början kommer man att ha visningen öppen på onsdagar i juli mellan klockan 10 och 13. Andra tider kan också avtalas och det går alltid bra att svänga förbi verkstaden.
- Om vi är här och har möjlighet att visa utställningen så gör vi självklart det, säger Dan.
På sommarens onsdagsvisningar blir det även kaffe och nybakade bullar till gästerna.
- Det är ju inte fel att gästerna får känna hur det skulle kunna vara att slå sig ner i det nya köket med en kopp kaffe, säger han.
Snickargården har en gedigen referenslista med nöjda kunder; Inredning till Prins Eugen på Waldemars udde, dopfunt och altarbord i Gustav Vasa kyrka i Stockholm och ett klimatsäkert förvaringssystem för 1600-talskläder i Adolf Fredriks kyrka är bara några exempel.
- Vi jobbar en hel del med riksantikvarieämbetet och länsstyrelsen, säger Henrik Holmberg, som också betonar att man bygger helt vanliga kök, möbler och garderober till privatpersoner.
- Efterfrågan på kök till vanliga villor har verkligen ökat. Vi är naturligtvis lite dyrare än Ikea, men vi bygger kök i massivt, formstabilt poppelträ som håller en livstid. Dessutom är det klimatsmart och innehåller inga farliga lösningsämnen, säger han.
Kök och möbler byggs och måttanpassas i fabriken i Storfors, men de flesta kunder finns i Stockholm där det redan finns en visningslokal. Nu hoppas man på ännu fler lokala kunder genom visningslokalen i Storfors.
Snickargårdens populäraste kök heter Farstavik
- Ett perfekt kök ska inte bara vara praktisk och trivsam, det ska även vara en fröjd för ögat, säger Henrik, som poängterar att köket kan anpassas både för små och stora utrymmen.
Det finns många olika valmöjligheter. Med stommar och lådor i massivt trä, samt bänkskivor i sten eller ek bygger Snickargården kök som ska hålla i generationer framöver. - Stommarna kan väljas med pärlspont eller plana ytor. Skåp finns med luftig spröjs. Spotlights eller ljuslist under skåpen ger en varm och hemtrevlig känsla, säger Henrik.

ÖPPEN VISNING:
Alla onsdagar i juli kl 10-13. Annan tid kan bokas.
Adress: Forsbrogatan 2, Storfors
Information: 0550-612 40.

Senast publicerad av Eva Wiklund