Logotype för Storfors kommun

OK-macken i Storfors blev rymlig vitvarubutik

För ett år sedan flyttade Elonbutiken in i gamla OK-macken.

- Det blev ett väldigt lyft med större lokaler, säger Lars Eriksson, som haft ett bra första år.

Lokalerna är ljusa och här finns gott om utrymme att visa Elons stora sortiment.

- Kunderna har uppskattat att de kan gå runt och kika på saker på ett annat sätt, säger Lars, som inte hunnit utvärdera om flytten faktiskt gett ökad omsättning.

- En sådan här satsning betyder ju också en hel del utgifter, men jag har definitivt inte fått färre kunder, säger Lars, som även håller tvätthallarna öppna under butikens öppettider.

Som ung jobbade Lars Eriksson inom verkstadsbranschen efter utbildning till finmekaniker. Klivet över till service för maskiner var inte långt och från början var Hushållsmaskinservice ett rent serviceföretag.

- Jag har alltid varit intresserad av hur grejor fungerar och av att skruva, säger Lars, och fortfarande idag gagnar kunskaperna de många Storforskunderna som får service på orten. Han tillverkar dessutom extranycklar i butiken.

Bo Sandberg är en av de trogna kunderna.

- Det är toppenbra att vi har en butik här i Storfors och att man kan få hjälp både med installation och när det krånglar. Det har vi fått utnyttja flera gånger, säger Bo, som försöker att handla lokalt så ofta han kan.

- Det är ju nödvändigt om vi ska få ha servicen kvar, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund