Logotype för Storfors kommun

Ny vd för Naverviken brinner för utveckling

Kaj Hagman lämnar över vd-stolen till Roger Pettersson.

Efter 13 år vid rodret för Naverviken Logistic lämnar Kaj Haman över till Roger Petterson, som blir ny vd.

Roger kliver in i ett företag under utveckling och tar över ansvaret för två fabriker och 45 anställda.

- Jag ser den potential som skapats i företaget och brinner för att få fortsätta att utveckla det. Naverviken visar att företag på små orter mycket väl kan stå sig internationellt, säger Roger Pettersson.

Naverviken har cirka 20 anställda i Storfors och 25 i Degerfors. I Storfors bygger man riggar till bergborrar och i Degerfors jobbar man bland annat med kvalitativ svetsning i material som aluminium och rostfritt.

Företaget är just nu inne i en expansiv utveckling när det gäller kärnkrafts-, försvars- och gruvindustrin. Man satsar även på en starkare profilering i regionen, och på att nå nya kundgrupper.

- Just nu gör vi verktyg som används när man monterar ner kärnkraften på många håll i Europa. Där finns en ökande efterfrågan på vår kompetens, berättar Roger Pettersson.

Han är tidigare managementkonsult och har under senaste året arbetat med förändringsprocesser i företaget.

- Jag är bra på att skapa strukturer och på att ge en tydlig målbild. Jag tror också att jag är bra på att få alla att känna sig delaktiga. Har man inte alla med sig, så är det svårt att nå resultat och skapa förutsättning för utveckling, säger Roger, som prioriterar att hålla ordning på processerna.

- Det skapar fokus, ger mindre stress och ökar trivseln, säger han.

Roger menar också att det är viktigt att skapa en stämning där man hela tiden vill lära nytt.

- Det är en förutsättning för att vi ska hålla måttet internationellt. Det ska bli väldigt intressant att jobba med människorna och verksamheterna här i Storfors och Degerfors, säger han.

Kaj Hagman går nu i pension, men kommer att kvarstå som styrelseordförande.

- Det känns som ett bra läge att få lämna över till en ny kraft, som kan se på företaget med nya ögon och driva processer framåt. Jag kommer att finnas kvar som mentor, men det ska bli skönt att också få tid över till annat nu när jag snart är 72 år, säger han.

Roger Pettersson ser fram emot att få utveckla Naverviken ytterligare.

Senast publicerad av Eva Wiklund