Logotype för Storfors kommun

Näringslivet gör tummen upp – igen

Storfors kommun tar ytterligare ett stort kliv uppåt på Svenskt Näringslivs rankinglista över näringslivsklimatet och ligger nu på plats 122 bland landets 290 kommuner.

- Det känns naturligtvis jätteroligt att få ett sånt kvitto. Det betyder ju att företagarna uppskattar vårt målmedvetna arbete för att lyssna in, skapa bra relationer och tillsammans forma en handlingsplan, säger näringslivsutvecklare Kicki Karlsson.

LÄNK TILL HELA RANKNINGEN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I handlingsplanen ”Bättre näringslivsklimat – Storfors 2020”, som kommunledning och företagare tillsammans format, finns en lång rad åtgärdspunkter.

- Vi följer planen och jobbar hela tiden för att bli ännu bättre. Företagen är en otroligt viktig resurs för oss i Storfors, säger Kicki Karlsson.

Den glada nyheten om klivet upp på rankinglistan kunde hon meddela under höstens första näringslivsfrukost. På tisdagsmorgonen hade 17 företagare samlas för att mingla, äta frukost och bland annat lyssna till Lundsbergs skolas nye rektor.

- Det känns väldigt bra att kunna träffa företagarna på det här mer informella sättet. Det skapar en närhet och många tycker att en frukostträff passar bra tidsmässigt, säger Kicki Karlsson

I Värmland ligger Storfors nu på plats 9, före kommunerna Hammarö, Arvika, Filipstad, Kristinehamn, Eda, Hagfors och Forshaga.

Kommunchef Mats Öhman är glad över den positiva nyheten.

- Självklart är man extra stolt som kommunchef en sådan här dag. Extra glädjande är det att vi ökar på nästan alla parametrar, säger han.

Han pekar särskilt på att Storfors kommun ökar när det gäller tjänstemännens och de förtroendevaldas attityder till företagande och på punkten service till företagarna.

- Det visar ju att vi är på rätt spår i företagarnas ögon med våra ständiga förbättringar, säger Mats Öhman, och betonar att kommunen följer den strategi som man antagit.

- År 2020 ska vi finnas i topp 50 på listan. Det är en bit kvar, men nu har vi det högsta betyget på tio år och det går åt rätt håll, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund