Logotype för Storfors kommun

Monisha har öppnat kursgård i Kungsskogen

Det började som en fråga - utkastad på facebook.
Nu har Monisha Berggren sagt upp lägenheten i Bålsta för att satsa allt på en nyöppnad kursgård i Kungsskogen.
- Det här har varit min dröm under många år medan jag jobbat i butik, på café, på gym, på spa och som personlig assistent, säger hon.

Monisha, som har kunskaper inom yoga, meditation, personlig utveckling, frigörande dans och avslappningsmassage - vill nu skapa en oas i den värmländska byn.
- När jag frågade efter en kursgård att hyra dök plötsligt den här fantastiska herrgården upp, till ett överkomligt hyrespris, säger hon.
Just nu hyr hon halva huset med liten spaavdelning och flera övernattningsrum. Tanken är att verksamheten ska växa så att hon kan hyra hela byggnaden så småningom.
Huset är vackert inrett och signalerar både herrgård och österländsk mystik.
- Det här är en fin liten by med härliga invånare. Jag har redan haft yogagrupper för dem som bor här, säger Monisha.
Hon tänker sig verksamhet både under dagtid med yoga- eller meditationspass och kanske lunch som man lagar tillsammans. På kvällarna blir det samtalskvällar, yoga och meditation medan helgerna ägnas åt kurser i egen regi eller med inhyrda lärare.
- Jag vill ha en stor bredd i verksamheten, det kan bli allt från datakurser och seanser till matlagningskurs, tyst retreat eller ceremonier, säger Monisha som bland annat utbildat sig i klassisk massage, öronakupunktur, yoga, österländsk och västerländsk örtmedicin, och frigörande dans på Biskops Arnö folkhögskola.
Den som vill kan även boka tid för avslappningsmassage, hot-stone-behandling eller ett personligt yogapass med efterföljande massage.
- Jag har också öppet för små grupper som vill komma på spa-kväll eller kanske sköna-söndag med spa och yoga, säger Monisha, som också har ett samarbete i byn på gång när det gäller matlagning.

PROGRAM

26-28 februari
Fredag kl 17 till söndag kl 15. Yoga- och meditationsretreat med bland annat guidade meditationer, yoga flow, djupavslappning, ljudmeditation.

Lördag 2 april
kl 9.30-15.30
En föreläsning i Flow - hur man skapar flow i sitt liv. Yvonne Karlsson, Friskvårdstrappan

Söndag 17 April
En Gathering i Kärlekens och Healingens tecken med Christina Grossi och Divyael. Christina är fil. mag i psykologi, yogalärare och själscoach sedan 16 år. Divyael är en känd andlig lärare.

VECKOPROGRAM
Meditativ yoga
Måndagar kl 19-20

Magdans
Tisdagar kl 19-20

Yoga flow
Onsdagar kl 19-20

Frigörande dans en gång i månaden kl 19-20.
Kurstillfällen: 3 mars, 7 april och 5 maj

Information: www.kungsskogen.se eller 0722-46 33 04

Senast publicerad av Eva Wiklund