Logotype för Storfors kommun

Lokal näringslivsdag ska lyfta Storfors

Kommunchef Mats Öhman ser fram emot att arrangera en lokal näringslivsdag tillsammans med andra aktörer.

Kommunchef Mats Öhman ser fram emot att arrangera en lokal näringslivsdag tillsammans med andra aktörer.

Nu tar Storfors kommun hjälp av ortens företagare för att skapa utveckling och förbättra näringslivsklimatet ytterligare.

En lokal näringslivsdag den 8 november blir ett första steg.

- Det är väldigt glädjande att vi har klättrat mot ett bättre näringslivsklimat, men det räcker inte. Vi måste förbättra oss ytterligare, säger kommunchef Mats Öhman.

Nu hoppas han på hjälp från både tjänstemän, politiker, företagare och föreningar för att lyfta Storfors och för att skapa möjligheter för utveckling och nyetablering.

- Vi måste göra det här tillsammans. Det är ett nyckelord. Så länge vi pratar om ”vi och dom” så står vi och stampar. Tillsammans kan vi nå väldigt långt. Att skapa en lokal näringslivsdag blir en bra början, säger han.

På programmet finns både workshop, speakers corner och mingel med mat. Centralt är att lyfta och diskutera frågan om hur Storfors ska kunna bli en ännu mer företagsvänlig ort. Urban Svanberg, regionchef för Svenskt Näringsliv i Värmland deltar också med en presentation av Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning bland företagarna.

Mats Öhman tillträdde som kommunchef under våren 2016, och har hunnit med några företagsbesök i Storfors.

- Jag är glatt överraskad över den drivkraft och det framtidshopp som jag möter ute hos företagarna. Det ska bli väldigt spännande att få lära känna ännu fler företag i området. Som kommun behöver vi skaffa oss kunskap om och förståelse för företagarnas villkor – och de måste också få förståelse för hur en kommun kan jobba, säger han

Senast publicerad av Eva Wiklund