Logotype för Storfors kommun

Helen prisas som Årets Nyföretagare i Storfors

Fyra personer

Torbjörn Johansson och Börje Andersson från Nyföretagarcentrum gratulerar Helen Sohlberg tillsammans med näringslivsutvecklare Kicki Karlsson.

Årets Nyföretagare i Storfors heter Helen Sohlberg Svensson och driver företaget Helens Hemservice.

Det har Nyföretagarcentrum beslutat med en god motivering.

Det var en överraskad och glad företagare som fick ta emot både diplom, gratulationer och blommor från rådgivare Börje Andersson, ordförande Torbjörn Johansson och näringslivsutvecklare Kicki Karlsson.

- Det känns ju väldigt roligt att få en sådan här uppmuntran, säger Helen, som jobbat i städbranschen i 25 år.

De senaste åren har hon varit egenanställd, men det var först förra året som hon tog steget till att starta aktiebolag. Det gjorde hon med hjälp av Nyföretagarcentrum där hon även deltagit i ett mentorsprogram.

- Det har gett trygghet och nya kunskaper, säger hon.

Nöjda kunder är självklart målet, och hon menar att det ger stor frihet att lägga upp arbetet som egen företagare.

- Jag lämnar inte en kund förrän jag själv är nöjd med städningen. När man jobbar åt ett annat företag kan det finnas mer stress, säger Helen, som tycker att hon har ett fritt och roligt jobb, där en stor fördel är alla trevliga människor hon får träffa. Till största delen har hon privatkunder, både barnfamiljer och pensionärer, men även några företag. Eftersom hon jobbar ensam finns inga vikarier om hon blir sjuk.

- Kunderna vet att de får vänta om jag blir sjuk, men de är väldigt nöjda med att det är samma person som kommer varje gång, säger hon.

I motiveringen från Nyföretagarcentrum betonas Helens goda förmåga att bygga upp en fin kundstock med många nöjda kunder.

- Hon är ett mycket gott exempel på en lyckad företagsstart här i Storfors, säger Börje Andersson.

Senast publicerad av Eva Wiklund