Logotype för Storfors kommun

Handelsboden i Bjurtjärn sjuder av liv

I sommar har det varit full fart i den gamla handelsboden i Bjurtjärn.
Lördag 3 augusti har Elene Malone öppet igen.

Varje gång Elene passerade den övergivna handelsboden, på väg till och från torpet i Bjurtjärn högg det till lite i hjärtat.
- Det kändes så synd att det fina huset skulle stå helt oanvänt, säger hon.
Idag är huset fyllt till bristningsgränsen med prylar och kläder.
- Jag bor mycket i mitt torp eftersom vi håller på att renovera det från grunden, och jag tänker mig att ha öppet på helgerna, man kanske också andra tider om jag är här, säger hon.
Inne i butiken trängs österländskt influerade prylar med mormors finservis och gamla skivor. Här borde finnas något för alla smaker.
- Man kan bara komma hit och fika också. Jag har absolut inget köpkrav, det är bara kul att träffa folk, säger Elene som tidigare drivit second hand-butik i Karlskoga där hon bor. Många prylar har fått följa med därifrån, men om någon vill skänka saker tar hon emot.
- Jag köper inte upp saker och säljer inte åt andra, det blir alldeles för krångligt. Men vill någon bli av med lite småprylar så går det jättebra att lämna, säger hon.
För att få reda på när den före detta handelsboden håller öppet för loppis får man besöka Elene Malones facebooksida eller facebookgruppen ”arrangemangsinformation i Storfors”.
Information 070-456 69 65.

Senast publicerad av Eva Wiklund