Logotype för Storfors kommun

Förlängd anbudstid för Structos industrilokaler i Storfors

Just nu pågår konkursförvaltarens försäljning av Structos lokaler och verksamhet på industriområdet i Storfors.

- Vi räknar med att detta ska vara klart inom några veckor. Det finns intresse både för verksamheten och lokalerna, men vi har förlängt anbudstiden till den 7 mars, säger konkursförvaltare Lars-Henrik Andersson från advokatbyrån Cirio.

Structos fastighet har en markyta på 61 000 kvadratmeter och industrifastigheter med en sammanlagd yta på cirka 20 000 kvadratmeter.

Lokalerna består av två stora industriskepp på cirka 15 000 kvadratmeter, varav det ena stått tomt en tid, en fristående byggnad på 3200 kvadratmeter, en underhållsverkstad på 250 kvadratmeter och ytterligare en lokal på cirka 1000 kvadratmeter. Flera kontorslokaler finns också. Taxeringsvärdet är drygt 15 miljoner kronor varav 3 miljoner är markvärdet.

Platschef Anne Karlsson hoppas i första hand på att någon skulle vilja driva verksamheten vidare.

- Det är sorgligt om en sådan här industrihistoria, med rötter från 1588, ska vara slut. Det finns absolut finns potential för att utveckla och driva verksamheten vidare, säger Anne Karlsson, som jobbat åt Structo i två olika omgångar på sammanlagt tio år.

Hon menar också att lokalerna skulle fungera för annan verksamhet.

- Det är ju äldre industrilokaler som naturligtvis har ett renoveringsbehov, men det finns gott om plats för tillverkning av olika slag och även kontorsutrymmen. Dessutom går ju järnvägen ända in till lokalerna vilket är ett stort plus, säger hon, och pekar även på det faktum att Storfors ligger i ett området där regionalt investeringsstöd är möjligt. Idag använder Structo ungefär hälften av lokalytan för den nuvarande verksamheten.

Structo Hydraulics AB tillverkar idag kalldragna rör, rullpolerade rör och komponenter till hydraulcylindertillverkning.

Ytterligare information: Julia Sandström, avdvokatbyrån Cirio, mail: julia.sandstrom@cirio.se

Anbudsdokument från konkursförvaltaren Pdf, 6.9 MB, öppnas i nytt fönster.

Se Structos egen film om verksamheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

structo film

Structos film om verksamheten

Senast publicerad av Eva Wiklund