Logotype för Storfors kommun

Fönsterrenoveringar AB utvidgar med verkstad i Göteborg

För två år sedan renoverade storforsföretaget Arne Nilsson Fönsterrenoveringar AB fönstren på Stadsteatern i Göteborg.
Sedan dess har jobben från Göteborgstrakten strömmat in - och nu har Johan Nilsson öppnat en verkstad i Göteborg.

- Jag har två Storforskillar stationerade i Göteborg på veckorna, och nu söker jag ytterligare två i Göteborgstrakten, säger Johan.
Den nya verkstaden är på cirka 300 kvadratmeter och påminner i uppbyggnaden om verkstaden i Storfors.
Att Johan nu vågar satsa i Göteborg beror till stor del på att företaget blivit underleverantör till KP Måleri där Johans sambo Ulrika Birkflo jobbar.
- Det är ett stort företag som är inriktat på traditionellt måleri. Med hjälp av oss har de inriktat sig på en ny marknad när det gäller fönster och vi har fått hjälp med ovärderliga kontakter, säger han.
Satsningen bottnar också delvis i den nio månader långa Lift-utbildning som han gick för ett år sedan.
- Jag fick lära känna mig själv som företagsledare och lyfta blicken. Det har gett mig mod att våga ta utmaningar, säger Johan, som har planer på en fortsatt utveckling framåt.
- Jag skulle gärna bygga upp en verkstad i Norrköping och kanske en närmare Norge-marknaden. Jag tror på små enheter med god lokalkännedom, säger han.
Tuffaste biten med att satsa nytt har varit att skaffa alla nya kontakter,
- I Storfors vet jag ju vem jag ska kontakta om jag behöver få något tillverkat. I Göteborg är jag helt ny, säger han.
God hjälp tycker han att han fått av näringslivsutvecklare Börje Andersson som hjälpt till med kontakter, som i sin tur lett till ytterligare kontakter.
- Jag håller på att bygga ett kontaktnät nu, men det tar tid, säger han.
Målerifirman har sina rötter i 1900-talets början då Arvid Nilsson var målarmästare i trakten av Sunne. Under 1940-talet flyttade sonen Arne Nilsson till Storfors där firman har sitt säte. Idag är det Arnes yngste son Johan som driver företaget som mer och mer gått över från traditionellt måleri till fönsterrenovering. Därför har företaget också bytt namn, och idag har Johan åtta anställda.
- Det roligaste med att driva företag är att se de anställda växa och ta mer ansvar. Nu har jag två fantastiska Storforskillar som driver hela verkstaden i Göteborg. De har byggt upp verksamheten och tagit ett stort ansvar. Utan Kristoffer Aspvik och Nick Boos hade den här satsningen inte alls gått lika bra, säger han.
Just nu har företaget medvind både i Göteborg och på hemmaplan.
I Göteborg renoverar man Böskolan i Örgryte, sedan är Wihlsonska flygeln på stadsmuseet och kulturhistoriskt värdefulla Stenladan i Mölndal på tur.
I Värmland med omnejd väntar ett flertal olika projekt med renovering av kyrkfönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund