Logotype för Storfors kommun

Fler deltidsbrandmän behövs i Storfors

På lördag bjuder räddningschef Peter Backman in till Öppet Hus tillsammans med bland andra Jukka Mäenpää och Jan Andersson.

På lördag bjuder räddningschef Peter Backman in till Öppet Hus tillsammans med bland andra Jukka Mäenpää och Jan Andersson.

Är du en kvinna eller man med rätta gnistan, båda fötterna på jorden och hjärtat på rätta stället?Vill du dessutom hjälpa Storforsborna att känna sig trygga i sin vardag?
Då har Räddningstjänsten Öppet Hus på lördag - för att kanske värva just dig.

Räddningstjänstpersonalen i Storfors är deltidsanställda med beredskap. Det innebär att du under beredskapen, ungefär var fjärde vecka, måste vara tillgänglig dygnet runt. Du ska befinna dig i Storfors tätort så att du vid larm kan infinna dig på brandstationen inom 3-4 minuter. Räddningstjänsten betalar för den tid som går åt till utryckningar, övningar och utbildning. Dessutom får du beredskapsersättning.

- Vi behöver verkligen fler brandmän i Storfors, både manliga och kvinnliga. Många tror att det är svårare än det är, säger räddningschefen Peter Backman. Om man håller igång någorlunda brukar det räcka och fysiktest görs årligen.

- Det är fin gemenskap bland oss som jobbar inom Räddningstjänsten och det är ett uppdrag som känns väldigt viktigt, säger Jukka Mäenpää som är en av deltidsbrandmännen i Storfors.

Vad krävs för att vara brandman? Man ska vara över 18 år, vara frisk och ha god kondition.

Man får göra inledande test för att se om man klarar brandmannajobbet. Efter testerna får man en tvåveckors preparandutbildning på hem-orten och senare får man genomgå utbildning på någon av MSB:s skolor. (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap).

Tid & plats: Lördag 8 maj, kliockan 10-13 är det Öppet Hus på brandstationen. Då kan du få veta allt om tjänsterna.

Information: Jukka Mäenpää 0550-651 63

Senast publicerad av Eva Wiklund