Logotype för Storfors kommun

Bilverkstäderna satsar på "hembesök"

Nu annonserar kommunens bilverkstäder att de gärna kommer på ”hembesök”.

Behöver du byta däck, göra service, åtgärda något fel eller kanske passa på att få bilen tvättad och städad?

Då rycker Piscator Bil och Mekonomen ut för att hämta din bil.

Utbudet på tjänster kan variera, men båda firmorna kommer hem till dig och hämtar din bil för åtgärd och kör den tillbaka när den är klar. Just nu i coronatider så är beläggningen lägre och väntetiden kort, därför kan det kanske vara läge att passa på för den som har ett behov.

- Eftersom folk inte gärna vill röra sig ute i samhället drabbar detta oss just nu. Men vi vill gärna ställa upp på det sätt vi kan. Samtidigt som folk får snabb och smidig service så hjälper de också oss och bidrar till att vi kan ge våra anställda arbete under den här svackan, säger Peter Piscator, som just nu erbjuder specialpris på att få bilden tvättad och även städad invändigt.

Han påpekar också att man erbjuder hjälp att ta bilen till bilprovningen.

- Det är en service som vi har haft i många år, och speciellt äldre personer brukar utnyttja den tjänsten. Visar besiktningen några fel så åtgärdar vi felen i samma veva, säger han.

Joachim Klockervold på Mekonomen i Storfors har samma upplägg som Piscators bil. För den som behöver hjälp med att få bilen till verkstaden hämtar man gärna hemma.

- Självklart ställer vi upp med den servicen nu när många inte vill ge sig ut. Det här vi även gjort tidigare men nu kanske fler behöver den hjälpen, säger han.

Tiden för att byta till sommardäck är nu förlängd månaden ut, men företagen hoppas att många ska utnyttja servicen så snabbt som möjligt så att man kan hålla personalen i arbete. Båda företagen har också olika erbjudanden när det gäller nya sommardäck.

Kontakt:
Mekonomen 0550-622 22
Piscator Bil 0550-622 83

Senast publicerad av Eva Wiklund