Logotype för Storfors kommun

Bergslagens sparbank ökar närvaron i Storfors

Nu satsar Bergslagens Sparbank på utökade tjänster och öppettider i Storfors.

Berry Andersson, chef för kontoret i Nora, tar även över som kontorschef i Storfors vilket ger Christel Gillström utrymme att jobba mer med företagskunder.

- Efterfrågan är stor och vi svarar nu upp mot det, säger han.

Sedan starten för sju år sedan har bankens tillväxt ökat för varje år, men Berry Andersson sticker inte under stol med att man gärna ser ännu fler kunder - både privatkunder och företagskunder.

- Vi har en hel del företagskunder från närliggande orter, men det finns både privatpersoner och företag i Storfors som ännu inte tagit steget, säger han

För att banken ska överleva på sikt behöver man en stadig ström av nya kunder, och man vill gärna att kunderna också utför fler affärer i banken - allt från lån och sparande till lönekonton.

- Många har uppfattningen att det är krångligt att byta bank, men det behöver det inte alls vara, säger Berry.

Berry Andersson jobbar idag som kontorschef på kontoret i Nora, men kommer nu även att ta ansvaret för Storforskontoret, där han kommer att tillbringa någon dag i veckan. Han har jobbat inom Swedbank i olika chefsroller i 27 år och har även varit ekonomichef i en större företagskonstellation.

- Det var oerhört lärorikt och de erfarenheterna har jag nytta av idag, säger han.

Genom samverkan mellan Nora och Storfors kommer man att hjälpa varandra med bemanning mellan kontoren när det gäller semestrar och sjukdom.

- Två kontor som jobbar tillsammans blir inte lika sårbara som ett mindre kontor, säger han.

På plats i Storfors finns precis som förut företagsrådgivarna Christel Gillström och Maria Arntz liksom privatrådgivarna Ulf Emanuelsson och Susanne Persson.

Banken kommer nu att ändra öppettiderna så att tisdagar och onsdagar får längre öppettid, men å andra sidan blir de dagarna reserverade för bokade besök - både för företag och privatpersoner.

- Vi har stor efterfrågan på just bokade tider när man kan sitta ner i lugn och ro och diskutera sina bankaffärer, så därför gör vi den här förändringen, säger han.

Måndagar, torsdagar och fredagar är som vanligt öppna för spontana besök.

Nya öppettider för Bergslagens Sparbank i Storfors

Måndagar 9.00-16.30

Tisdagar 9.00-16.30 Obs! endast förbokade besök - ingen drop-in.

Onsdagar 9.00-16.30 Obs! endast förbokade besök - ingen drop-in.

Torsdagar 9.00-17.30, kassaservice 9.00-13.00

Fredagar 9.00-15.00

Senast publicerad av Eva Wiklund