Logotype för Storfors kommun

Nya Strandparken växer fram

Nu växer nya Strandparken fram bakom Vargbroskolans simhall.
- Det här är kanonbra för skolan. Nu får vi ett område där vi kan spela brännboll, ha lekar och kanske även skolavslutningar, säger rektor Sven-Erik Rhen.

Där det tidigare varit ett parti med sly och buskage kan man nu se hur den blivande gräsmattan kommer att breda ut sig. Efter röjning, ett par dagars grävarbete och utfyllnad med överblivna jordmassor är nu marken i stort sett färdigberedd.

Det som fattas är matjord och gräsfrö, sedan kommer gräsplanen att sträcka sig från baksidan av simhallen ända ner till cykelvägen som slingrar sig längs vattnet. I kanten av gräsplanen har dungarna av björkar sparats för att ge inramning och skugga heta dagar.

- Hela området får ju ett lyft av detta, säger Sven-Erik Rhen, som hoppas på motionsgrupper av typen ”Frisk och svettis” under sommartid.

- Det är ju perfekt. Här har man ju tillgång till både dusch, bastu och bassäng, säger han.

Kommunalråd Hans Jildesten säger att kommunen avsatt runt 160 000 kronor till parken.

- Genom att vi redan hade fyllnadsmassor och även matjord får vi väldigt mycket för pengarna, säger han.

Det första större arrangemang som är planerat i parken är Packmopedsturnén med Göran Samuelsson som har med sig artisterna Tina Ahlin, Sofia Karlsson, Kajsa Grytt och Jack Vreeswijk måndag den 4 augusti.

- Det här kommer att bli en fantastisk plats för olika arrangemang och en bra plats för barn- och ungdomsverksamhet, säger Olle Rodéhn, Kultur- och fritidsansvarig.

På andra sidan cykelvägen, intill vattnet, planeras också en liten grillplats.

- Med tanke på satsningen på Vargbroskolan, uppfräschningen av Strandområdet och den nya cykelvägen så känns det här som en bra och logisk fortsättning, säger Hans Jildesten.

Senast publicerad av Kristina Elmström