Logotype för Storfors kommun

Stämningsfullt Luciatåg med ljuva stämmor

När årets luciatåg skrider in i Storfors kyrka med Lucian Moa Sköld i täten är det fullsatt i bänkarna.

Vargbroskolans elever bjuder på en stämningsfull stund med vacker körsång och ett fantastiskt solonummer av Elionor Erman.

 - Det svåraste har varit att få alla att repetera samtidigt eftersom vi är så många, säger musiklärare Andreas Ohlsson, som hållit i trådarna.

Lucian går i spetsen för 19 tärnor och tre stjärngossar och de ackompanjeras av Andreas Ohlsson, Predrag Cavic och Linda Karlsson.

- Det här är roligt. Jag tycker om stämningen och känslan av att det är jul snart, säger tärnan Miglé Leckaité.

Rektor Sven-Erik Rhen sitter på första bänken och han säger att traditioner är viktigt.

- Självklart måste vi fira våra traditionella högtider även i skolan. Det är viktigt att föra vidare traditionerna, säger han, och kliver sedan fram för att ge Lucian det sedvanliga silversmycket, tillverkat av skolans tidigare slöjdlärare Hans Broqvist, som också är silversmed.

Högstadieeleverna som fyller bänkraderna får höra både traditionella och lite mer ovanliga luciasånger. Andreas Ohlsson är mycket nöjd med kören.

- Vi har inte hunnit öva många gånger, men alla har verkligen varit duktiga. Det finns dessutom några elever på Vargbroskolan som sticker ut musikaliskt. Det gläder ju en musiklärare, säger Andras, som har en många gitarrelever via Kulturverkstaden. Han undervisar också i bas och hjälper rockgrupper att komma igång.

Luciatåget genomförde två konserter i kyrkan och lussade även för PRO i Kulturhuset på eftermiddagen.

Senast publicerad av Eva Wiklund