Logotype för Storfors kommun

Skolavslutning med stipendier i Bjurtjärn

När Bjurtjärns sockenråd för andra året delade ut stipendium vid skolavslutningen gick de till Vilma Jäderqvist och Elias Rajala.


Skolavslutningen i Bjurtjärn hölls traditionsenligt i kyrkan där sång och musik varvades med tal av rektor Ann-Christin Sigmund och stipendieutdelning till bästa kamrat. Örjan Alexandersson från sockenrådet berättar att man i år har utökat till två stipendier som delas ut till en flicka och till en pojke i Bjurtjärns skola som under läsåret gjort en insats av betydelse för att stärka kamratskap och motverka mobbning. Både elever, lärare och annan personal har varit med och nominerat.

Vilma Jäderqvist har nominerats för att hon är en supersnäll kamrat som alltid är hjälpsam.Hon pratar alltid med en om man är ledsen och hon ställer annat åt sidan om någon behöver hjälp.

Elias Rajala har nominerats för att han alltid är glad och positiv. Han är hjälpsam och alltid vänlig mot både barn och vuxna. Han är artig, vänlig och trevlig och har alltid ett snällt ord till alla. Elias är min bäste vän i Sverige.

Ann-Christin Sigmund berömde i sitt tal både elever, föräldrar och personal och tackade för ett bra läsår som innehållit musikal, kulturvecka, museibesök, öppet hus, trivselkväll och mycket annat. Ett samarbete med biblioteket har gjort att eleverna läst otroligt mycket böcker det här året.

Eleverna uppträdde klassvis med väl inövade sånger och rörelser. Däremellan sjöng alla i kyrkan de traditionella sommarsångerna. Efteråt samlades klasserna för fotografering och avsked på gräset utanför kyrkan.

Senast publicerad av Kristina Elmström