Logotype för Storfors kommun

Rörelseglädje under Idrottens dag i Jordkullen Arena

När Storfors kommun i samverkan med RF/SISU Värmland och Storfors föreningsliv genomför Idrottens Dag i Jordkullen Arena bjuder dagen på ett intensivt myller, koncentration och en del svett.

- Det här är en superfin anläggning som många skulle vara avundsjuka på. Jättefina möjligheter och väldigt roligt att se så många ungdomar i rörelse, säger Kristina Adamsson som tillsammans med kollegan Emma Wikman bjuder på rörelseövningar från RF/SISU.

Föreningslivet har slutit upp och under dagen får alla elever från Storfors tre kommunala skolor prova på innebandy, fotboll, pingis, judo, pistolskytte, luftgevärsskytte, padel, golf och mängder av roliga rörelselekar.

Ljudnivån och alla skratt indikerar att dagen är ett positivt inslag för eleverna och efter förra årets arrangemang kunde föreningarna räkna in många nya medlemmar.

- Det är roligt att vi får visa upp oss för alla elever. Förra året fick vi 25 nya deltagare till våra träningstillfällen, och även om en del droppade av så blev några kvar, säger Jan Kuljunlathti, och nog finns intresset även i år. Tystnaden i den stora, luftiga skyttelokalen talar sitt tydliga språk när 15-talet elever fokuserar på träff med pistol och luftgevär.

Joakim Kristoffersson och Anders Pettersson instruerar i golf, både i simulatorn och i den stora golfhallen. De berömmer eleverna:

- De har skött sig jättebra trots att vi har haft stora grupper. Det är ju extra viktigt med säkerheten, säger Joakim, medan Anders berättar att klubben gärna vill se fler yngre juniorer. Att delta under Idrottens Dag är ett sätt att visa idrotten rent handgripligen.

- En del tycker att det är väldigt häftigt, säger han.

I sporthallen pågår både fotboll och Innebandy på den stora planerna. Mikael Bergare lockar till innebandylek med kluriga övningar, och får med sig de stora grupperna.

- Vi behöver fler ledare för vi vill starta upp nya lag, speciellt på låg- och mellanstadiet, säger han.

I Judolokalen visar Max Fredriksson och Lucas Pepescu fallteknik för eleverna som strax får testa själva.

- Att veta hur man ramlar utan att skada sig är en jättebra kunskap, säger Lucas, som trivs med gemenskapen i klubben och som gärna ser fler medlemmar.

- Det är bara att komma hit och testa, säger han.

Ute på padelbanorna pågår aktiviteten för fullt och när det är dags att byta grupp och få testa just padel glittrar det till lite extra i någras ögon.

- Det är jättekul, hojtar ett gäng och förvinner i riktning mot banorna.

I pingislokalen pågår också aktiviteten för fullt under ledning av Tomas Bergquist.

- Vi kan absolut ta emot fler spelare. Hos oss kan man träna på måndagar och torsdagar mellan klockan 17.00 och 18.30. Det är bara att droppa in, säger han.

Kultur och fritidschef Olle Rodéhn cirkulerar mellan grupperna med ett leende på läpparna.

- Att se den här rörelseglädjen och vårt utbud i Storfors är fantastiskt. Vi har verkligen engagerade ledare i våra föreningar som jobbar hårt för att bidra till fritidsaktiviteter och rörelse för våra unga. Jag vill ge en eloge till alla föreningsaktiva som bidrar till detta, säger han.

Storforsföreningearnas egen webbsida hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund