Logotype för Storfors kommun

Rektor för Bjurtjärns skola har fått utökat ansvar

Rektor Gunnel Eriksson står framför Bjurtjärns skola.

Gunnel Eriksson är rektor för Bjurtjärns skola och förskolorna i Bjurtjärn och Kyrksten. Nu tar hon även över ansvaret för Forsbroskolan.

När terminen drog igång i Bjurtjärns skola var Gunnel Eriksson på plats som rektor.
Numera är hon dessutom rektor för Forsbroskolan där kommunen bedriver SFI-verksamhet.

- Vi ser en ökad inflyttning i Bjurtjärn, framför allt av familjer med små barn, säger Gunnel, som har en liten kö till förskolorna i Bjurtjärn och Kyrksten.

Från flera olika håll har hon fått höra att ryktet om den goda skolan bidragit till inflyttning.
- Det känns väldigt roligt och det visar ju att det inte sitter i lokalerna, som är i behov av upprustning. Våra duktiga och välutbildade lärare och den fina stämningen är det som gör skillnad, säger Gunne, som dock ser fram emot bygget av den nya skolan i Kyrksten.

Att få samla både skola och förskola under samma tak kommer att ge stora samordningsvinster och Gunnel tror att en ny skola blir en ännu större magnet för inflyttning.

Hon är projektledare för den pedagogiska delen och väntar nu med spänning på den arkitekttävling som pågår.
- Vi har jobbat med innehållet och utformningen av lokalerna för optimal undervisning. Det blir intressant att se vilket förslag som slutligen kommer fram, säger hon.

Om den nya arbetsuppgiften som rektor för Forsbroskolan med SFI, Svenska för invandrare, har hon ännu inte så mycket att säga.
- Vi har tre lärare där som jag kommer att vara rektor för. Det blir en del nyheter att sätta sig in i så det blir en spännande utmaning säger hon.

FAKTA:
Bjurtjärns skola i kommunens sydvästra del har årskurserna 1-6. Här finns också förskoleklass och fritidsverksamhet.

Senast publicerad av Eva Wiklund