Logotype för Storfors kommun

Öppna förskolan startar med barnvagnspromenader

personal står tillsammans

Susanne Wenzelius, Linda Martinsson, Samuel Nyström, Maria Åhs och Marie Nowosad jobbar i olika roller på familjecentralen.

I Storfors ligger familjecentralen i Hälsans Hus. Öppna förskolan, som är en del av familjecentralen, ligger vägg i vägg med barnhälsovården och mödrahälsovården.
Nu återstartar verksamheten lite försiktigt med uteaktiviteter på torsdagar.

Marie Nowosad är ny pedagog på öppna förskolan och kommer att jobba tillsammans med socionom Maria Åhs.

Via nystartade facebooksidan ”Familjecentralen i Storfors” kommer föräldrar och andra intresserade att få information om öppna förskolan, kunna göra föranmälan till utelek och barnvagnspromenader med mera. Från september har öppna förskolan verksamhet på torsdagar, som längst kl 9-12 samt kl 13-16.

- Till att börja med kommer vi ha uteverksamhet med tanke på de restriktioner som finns gällande covid-19. Det kan också hända att tiderna kortas ner, säger Maria Åhs.

Max antal sex föräldrar och deras barn kan delta vid varje aktivitet till att börja med. Föräldrar och barn som besöker öppna förskolan ska vara friska och utan symtom på förkylning. Öppettiderna är på prov under terminen, sista öppetdag för terminen är torsdag den 9 december.

På familjecentralen jobbar Susanne Wenzelius, barnsjuksköterska på barnhälsovården, Linda Martinsson, barnmorska på mödrahälsovården, Samuel Nyström, barnsjuksköterska på barnhälsovården, Maria Åhs, socionom på öppna förskolan samt Marie Nowosad, pedagog på öppna förskolan och ny samordnare för familjecentralen.
- Vi önskar föräldrar och barn välkomna till en trivsam höst, säger Maria Åhs.

AKTIVITETER PÅ TORSDAGAR
Öppna förskolan mjukstartar med barnvagnspromenader på torsdagar i två grupper - förmiddag och eftermiddag.
Torsdagar 10-12, 13-15 från 9/9, barnvagnspromenader med paus för eget fika.
Föranmälan via mail till viken_fs@storfors.se

Senast publicerad av Eva Wiklund