Logotype för Storfors kommun

Ny ledning för Kroppaskolan i Storfors

Rektor Anne-Charlotte Buhre och biträdande rektor Lena Duvander står framför Kroppaskolan.

Anne-Charlotte Buhre (tv) är ny rektor på Kroppaskolan. Till sin hjälp har hon biträdande rektor Lena Duvander.

Från och med höstterminen 2020 är Anne-Charlotte Buhre rektor för Kroppaskolan.
Vid sin sida har hon biträdande rektor Lena Duvander som ansvarar för förskolorna i centrala Storfors.

- Jag är väldigt glad över den här chansen, säger Anne-Charlotte, som kommer från jobbet som biträdande rektor på Vargbroskolan.
- Jag känner ett ansvar att göra skillnad och se till så att det blir strukturerat och fungerar för både lärare och elever, säger hon.

Hon ser det som en stor fördel att jobba i en liten kommun där man lättare får överblick, och hon berättar att man inte haft några problem att rekrytera behöriga lärare.
- Vi har flera nya nu som sökt sig hit från andra kommuner och de blir väldigt väl emottagna av dem som jobbat här länge, säger hon.

Även i förskolan har det varit lättare än på länge att rekrytera personal.
- Det känns väldigt positivt just nu, säger Lena Duvander, som jobbar halvtid som pedagog och halvtid som biträdande rektor.

För både Lena och Anne-Charlotte har åren med pensionerade skolchefen Sven-Erik Rhen satt sina spår.
- Jag tror att vi har haft honom som mentor allihopa och vill fortsätta i hans anda. Han får ganska många samtal från oss och sitter fortfarande som en liten gubbe på axeln och inspirerar, skrattar Anne-Charlotte.

FAKTA:
Kroppaskolan finns i Storfros tätort med verksamhet för årskurs 1- 3. Kroppaskolan är unik som byggnad genom att skolan är lyckat resultat på hur man kan bygga om hyreslägenheter till modernt fungerande skolmiljöer. På skolan finns förskoleklass och fritidsverksamhet.

Senast publicerad av Eva Wiklund