Logotype för Storfors kommun

Glada miner när skolornas nya lekplats invigdes

När Storfors kommun invigde lekplatsen mellan Vargbroskolan och Kroppaskolan var det trångt i tunnlar, klätternät och gungor.

- Det här är jättetrevligt. Jag leker ju inte, men det är mysigt att sitta i de stora gungorna och prata och lekplatsen är rolig och säker för min lillebror, säger 12-åriga Eleonor Erman.

 

Kommunalråd Hans Jildesten klipper bandet medan mellanstadieeleverna utforskar varje hörn av den nya lekplatsen.

- Det här är en del i vår ambition att fortsätta utveckla regionens bästa skola och det känns väldigt bra att jag nu äntligen kan klippa det här bandet, säger han.

Rektor Sven-Erik Rhen är mycket nöjd.

- Det här har vi velat ha ända sedan skolan byggdes. Vi har en skolgård som är jättefin för högstadieelever, men för mellanstadieeleverna har det saknats den här typen av anläggning, säger Sven-Erik.

Han ser också en stor fördel i det faktum att lekplatsen ligger mellan Vargbroskolan och Kroppaskolan där lågstadiebarnen går.

- Vi ser ju att barnfetma och stillasittande ökar i hela Sverige. Det här ligger helt i linje med vårt arbete för att få barnen att röra sig mer, och vi har ju redan sett att de verkligen gillar lekplatsen, säger han.

Sexåringarna Lamere och Zelda är mycket nöjda.

- Allt är bra, men snurrgrejen är roligast, säger Zelda.

Och av myllret att döma är alla attraktionerna populära. Sexåriga Ivo passar på att vila lite i ett av näten medan kompisen Anton klättrar bredvid. Så långt ögat kan nå syns bara glada miner.

- Jag gillar alla grejor, säger Ivo.

Senast publicerad av Eva Wiklund