Logotype för Storfors kommun

Degerfors IF bjöd eleverna i Bjurtjärn på spelarträff

När Degerfors IF besökte Bjurtjärns skola under Hälsoveckan var frågorna många.

Spelarna Pashang Abdulla och Oscar Wallin gjorde sitt bästa för att besvara alla.

- Jag känner mig väldigt priviligierad som får spela fotboll varje dag, men ibland är det lite tuffare, precis som alla andra jobb, säger Pashang.

Eleverna undrade både hur det känns att spela fotboll när man har det som jobb, om man får betalt, hur det känns att vinna eller förlora och vad man behöver kunna för att bli en bra fotbollsspelare. Eleverna var också nyfikna på vad fotbollsproffsen gör på fritiden när de inte spelar fotboll

- Att ha kul och stötta varandra och att kunna samarbeta med sina lagkamrater är viktigt. Det behöver man börja med redan i skolan, säger Pashang, och uppmanar också den som vill satsa på fotboll att träna på att spela med båda fötterna.

Pashang, som spelar forward, har flyttat från Stockholm för att spela med Degerfors IF och Oscar, som spelar som mittback, kommer från Sundsvall.

Eleverna får veta att Pashang gärna träna på gymmet, läser, spelar tv-spel och umgås med sin fru på fritiden. Oscar studerar ekonomi på universitetet, spelar golf och ser gärna en tv-serie.

Spelarna får berätta vilka bilar de kör, hur många mål de uppskattar att de gjort under sina karriärer och hur mycket de tjänar. Vissa svar är lättare att ge än andra, men eleverna tycks vara nöjda.

Ett viktigt tips för den som vill bli bra på fotboll är disciplin, noggrannhet och förmågan att pusha sig själv till träning.

- Man måste driva sin egen träning och jobba för att bli bättre, säger Oscar.

På frågan om de båda vill spela fotboll med barnen på rasten får de ett rungade ja till svar till elevernas stora förtjusning.

Och på rasten fick barnen även träffa maskoten Lava, en stor snäll drake som brinner för sitt lag.

Anneli Bergdahl, som jobbar för Degerfors IF, var den som höll ihop dagen och som förmedlat kontakten med skolan.

- Det är roligt att vi kan bjuda på den här kontakten och att spelarna ställer upp på sin lediga, säger hon.

Senast publicerad av Eva Wiklund