Logotype för Storfors kommun

Bidrag på 1,2 miljoner till helt ny lärmiljö i Storfors

Kvinna inomhus i skola

Skolchef Annelie Izindre söker nu två pedagoger med fingertoppskänsla för barn med speciella behov.

Storfors kommun har fått närmare 1,2 miljoner kronor för att hjälpa barn och unga som har särskilda behov för att få en bra skolgång.

- Nu söker vi två pedagoger med stor förmåga att bygga goda relationer med de här eleverna, säger skolchef Annelie Izindre.

Intresserad av jobbet? Sök här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pengarna kommer från Specialpedagogiska myndigheten och ska täcka kostnaderna för satsningen under hela 2023. Själva undervisningen ska inte ske i skolan.

- Det här kan handla om barn som har svårt att vara i skolans lokaler, därför skapar vi en helt egen lärmiljö i närheten av skolan, säger Annelie Izindre, som nu hoppas hitta två duktiga pedagoger med kort varsel.

- Vi fick beskedet för några dagar sedan, och egentligen skulle vi redan ha varit igång. Helst vill vi naturligtvis anställa specialpedagoger, men personlig lämplighet kommer att väga väldigt tungt just i denna rekrytering, säger hon.

Arbetet handlar inte i första hand om att lära ut olika ämnen. Många gånger krävs helt andra aktiviteter för att skapa förtroende och i nästa steg en vilja och förmåga att lära in. I vissa fall kan det också ligga ett stort arbete i att förmå eleverna att ta sig till undervisningen.

- Jag är väldigt glad över att den här ansökan beviljades. Vi gör fantastiskt många insatser för att möta varje elevs förutsättningar och behov, men vi lyckas trots detta inte erbjuda rätt lärmiljö för alla elever. Nu får vi en helt ny möjlighet, säger Annelie Izindre.

Målsättningen med den nya skolenheten är att eleverna på sikt ska kunna integreras i den vanliga skolmiljön för att trivas och utvecklas där.

- Det här blir en verkligt handfast och praktisk hjälp för den här gruppen elever, säger Annelie Izindre.

Senast publicerad av Eva Wiklund