Logotype för Storfors kommun

Vernissage för Per Schützer 11 oktober

Lördag den 11 oktober slår Per Schützer upp portarna till Konsthallen i Storfors kulturhus.
Det blir en utställning med stor spännvidd och ett delvis nytt sätt att måla.
- Jag målar helt enkelt kaxigare nu, säger Per, som haft stora framgångar i Stockholm under sommaren.

Under flera veckor i somras ställde han ut i Gamla stan i Stockholm.

- Det blev ett fantastiskt lyft. Tavlorna sålde hur bra som helst, säger Per Schützer, som stärkt av framgångarna har han bokat hela Galleri Svea på Köpmannagatan i Gamla stan under tre månader nästa sommar.

Precis som i somras planerar han att sitta utomhus och måla.

- Folk var otroligt intresserade. En del tavlor sålde jag innan färgen ens hade torkat, säger han.

Och bland Pers så mäktiga naturmotiv har det numera smugit sig in stadsmiljöer - både från Gamla stan och från sydligare nejder. Dessutom har det börjat dyka upp människor i tavlorna.

- Det känns som att tiden är mogen för det nu, säger Per, som bor kvar i sitt hus vid Hyttsjön i Nässundet. Där har han sitt paradis och där hämtar han en del av sin inspiration. Där håller han också kurser och planerar för att utöka verksamheten.

- Jag skulle kunna leva på mitt måleri, men jag vill även bygga upp en kursverksamhet. Jag är ruskigt social och älskar att ha folk omkring mig, säger han.

Utställningen i Storfors Konsthall, Kulturhuset:
Öppet måndag - onsdag 12-19 samt torsd-fred 12-16 från 11 oktober och resten av månaden. Servering finns. Fri entré till vernissagen.

EXTRA!Efter vernissagen, lördagen 11 oktober, kommer Kjell-Åke i Myra till biosalongen med humorföreställningen "Härifrån te Metbäcken" kl 19. Biljetter 295 kr, bokas via Ticnet. Föreställningen har gått för utsålda hus på flera ställen i länet.


Senast publicerad av Kristina Elmström