Logotype för Storfors kommun

Uppskattat livesändning om prepping - kan ses tom 16 dec

Föreläsaren Johan Lagneryd står i Storfors bibliotek och ska just sätta igång att föreläsa

Under onsdagskvällen föreläste Johan Lagneryd i en livesändning från Storfors bibliotek på temat prepping. Tittarna fick bland annat följa med in i hans ”tiny-house” som är i stort sett självförsörjande.

- Det är första gången som jag kör digitalt utan publik, men det känns riktigt bra. Roligt att det också fanns en hel del frågor, säger han.

Under föreläsningen pratade Johan bland annat om social prepping (att skapa hållbara nätverk), ekonomisk prepping (att förbereda sig ekonomisk) och om prepping i hemmet.

- Det är egentligen ganska enkelt. Om skillnaden mellan vardag och kris blir mindre genom att vi förbereder oss så har vi naturligtvis större chans att klara oss bra oavsett vad som händer, säger Johan, som vill tona ner katastroftänkandet till förmån för ”vardagspreppingen”.

Bibliotekschef Michael Nordeman, biblioteksassistent Ann-Christin Jedehult och kultur- och fritidschef Olle Rodéhn fanns på plats liksom filmfotografen Michael Johansson som skötte de tekniska detaljerna.

- Det här är ett nytt sätt för oss att nå ut till dem som i coronatider inte kan besöka oss, säger Micahel Nordeman, som också flaggar för fler föreläsningar och livesändningar från biblioteket.

- Det känns roligt att så pass många tittade och att föreläsningen blev uppskattad, vi kommer helt säkert att använda den digitala tekniken även efter den här pandemin, säger han.

Föreläsningen är var kostnadsfri och sponsrades av Region Värmland, Energirådgivningen, Studieförbundet vuxenskolan och Storfors kommun.

Inspelningen ligger nu kvar på bibliotekets youtube-kanal under ytterligare två veckor (tom 16 december) - så passa på att se den innan den plockas bort. I början av filmen kan du behöva spola fram cirka tio minuter för att komma till starten.

Gå direkt till föreläsningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund