Logotype för Storfors kommun

Två tunga förluster för Storfors BTK

Emmanuelle Lennon, Katerina Toliou och Konstantina Paridi ska nu ladda om för kommande matcher i Pingisligan.

Ingen av helgens bortmatcher i Pingisligan gick Storfors väg.

- Vi gjorde en helt okej insats på lördagen mot Eslöv, där var det tajta matcher och hårtfint i flera lägen. Men söndagens match mot Halmstad var inte alls godkänd, säger tränaren Anders Hulth.

Före helgens matcher toppade Storfors tabellen. Nu ligger man trea med åtta poäng efter Eslöv PK på tio poäng och Halmstad BTK 12 poäng. I december har man både hemmamatch och bortamatch mot Arvika BTK som nu ligger fyra i tabellen på sex poäng.

- Jag har nog aldrig varit med om att vi förlorat två matcher i rad, men jag ser det som en tillfällig formsvacka, säger Anders Hult som nu ska fundera, analysera och kanske möblera om uppställningen inför nästa match. Just den här helgen hade man också en spelare borta på grund av sjukdom.

- Sara Ramirez skulle ha spelat, men hon blev sjuk i sista stund. Vi hade behövt henne att byta med, men vi borde ändå ha klarat oss långt mycket bättre än vi gjorde, säger han.

På lördagen förlorade Storfors mot Eslöv med 6-4, men Anders Hult menqar att det lika gärna kunde ha stått 5-5.

- Det stod och vägde och Eslöv tog hem segern efter skiljeset, men vi gav dem en rejäl fajt, säger han.

Söndagens möte med Halmstad bjöd inte alls på samma energi från Storforslaget, som bestod av Konstantina Paridi, Emmanuelle Lennon och Katerina Toliou.

- Det var tunga ben och hängigt i laget. Halmstad hade däremot rejält drag i sitt lag och kunde gå till 3-0 snabbt. Vi var inte alls med, så nu gäller det för oss att vakna till, säger Anders Hulth, som dock lyfter fram Emanuelle som bara förlorade en av sina sex singelmatcher under helgen.

- Hon gjorde en väldigt bra insats, säger han.

Lördag den 14 december möter Storfors Arvika på hemmaplan i Sporthallen. Dagen efter går returmatchen i Arvika.

Den 11-12 januari spelar Storfors på hemmaplan mot både Eslöv och Halmstad. Då räknar Anders Hulth med helt andra siffror och ett stort publikstöd.

- Nu får vi ta oss samman och leverera på den nivå som vi brukar helt enkelt. Om vi nån gång skulle förlora så var det bra att det blev nu när vi fortfarande kan ändra tabellen, säger han.

Kommande matcher
14 dec kl 15.00 Storfors - Arvika
15 dec Arvika – Storfors
11 jan kl 15.00 Storfors- Halmstad BTK
12 jan kl 10.00 Storfors – Eslöv PK

Senast publicerad av Eva Wiklund