Logotype för Storfors kommun

Trivsam Storforsmârken på ny marknadsgata

När 36 Storforsmârken gick av stapeln var det i strålande sol och med ett trivsamt mingel. Att marknadsgatan flyttats en bit på grund av vägarbete tycktes varken ha påverkat knallar eller besökare.

Här fanns alla de vanliga inslagen som älgkorv, blommor, munkar, marknadsgodis, kläder, leksaker, ballonger och mycket annat. Systrarna Aija Hakula och Annelie Sirén hade hittat varsin finfin kvast.

- Jag brukar alltid försöka att ta en sväng på marknaden och i år tycker jag att den varkar större än vänligt, sade Aija.

Kendra och Milian Skoglund lät sig väl smaka när jättefiguren från Karamellkungen frestade med en välfylld korg.

- Det är en mysig tradition med marknaden, sade mamma Marie Skoglund.

I Kulturhuset spelade Dragspelsklubben och här gräddades våfflor hela dagen. Leif Gustavsson och Monica André passade även på att kika på fotoutställningen.

- Det är kul att ta en sväng på marknaden och träffa folk man kanske inte sett på ett tag, sade Monica.

Till mångas besvikelse uteblev tivolit detta år på grund av sjukdom. Men den stora rutschkanan, hoppborgen och klätterväggen användes flitigt av de yngre. Korita och Milo Kullin hade också fått varsin jätteballong som svävade fint.

- Det är tradition att gå hit, sade mormor Åsa Häll.

Inne hos Storfors Frikyrkoförsamling var det full fart på serveringen. Här hade många slagit sig ner för att njuta av hembakat och lite umgänge. Rose-Marie Holmberg, Raizai Kui Hun och Pway Ku såg till att alla fick det de behöver.

På kvällen spelade Poptimisterna upp till dans i Kulturhuset och den traditionella marknadsdansen lockade en publik på runt 300 personer.

Senast publicerad av Eva Wiklund