Logotype för Storfors kommun

Tre programpunkter kvar på musikveckan i Lundsberg

FOTO: Michael Johansson

Musikveckan i Lundsberg har pågått sedan lördag 9 juli.

- Vi är mycket nöjda. Igår var kyrkan fullsatt när vi höll minneskonsert för Nicklas Gustavsson, säger Karin Merazzi-Jacobson, ordförande för föreningen Sommarmusik på Lundsberg.

Nu återstår tre programpunkter; barn- och familjeföreställning idag med clownen Max, Visafton med allsång på Café Strömstaren ikväll och sedan avslutningskonsert i morgon lördag 16 juli.

- Vi har haft en hel del besökare och många har dessutom sett våra digitala sändningar. Vi hade en del tekniskt strul i början med nytt Wifi-system, men nu fungerar sändningarna jättebra, säger Karin.

Konserterna kan ses ett dygn efter själva sändningen.

Torsdagskvällen, med minneskonsert för Storforsaren Nicklas Gustavsson, blev den allra mest välbesökta kvällen hittills.

- Vänner och före detta klasskamrater kom liksom många andra, och det blev en värdig och väldigt finstämd kväll, säger Karin, som också berättar att intresset för att gå med i föreningen ”Sommarmusik på Lundsberg” har visat sig vara ganska stort.

- Vi har lagt ut listor och fått mer intresse än väntat, säger Karin, som också fått många positiva tillrop för föreningens initiativ till musikveckan.

- Många är förvånade och glada över att vi kan erbjuda så högkvalitativa konserter, säger hon.

Återstående programpunkter under musikveckan:
Fredag 15 juli kl 15
Barn- och familjeföreställning kl 15-15.45 vid Lundsbergs kyrka. Utomhus vid bra väder, annars inomhus i lokal intill. Tokerier med Clownen Max. Ta med något att sitta på. Frivillig entré.

Fredag 15 juli kl 19
Visafton med allsång på Café Strömstaren kl 19. Sång, gitarr och dragspe med Jan Olsson, Ingbritt Borg, Mattias Karlsson och Leif Holmberg. Frivillig entré.

Lördag 16 juli kl 19
Avslutningskonsert för Sommarmusik på Lundsberg i Lundsbergs kyrka kl 19. Bla uruppförande av L. Goedert Seven Songs of Isolation op. 2. Sång, violin, flöjt, trumpet och piano. Frivillig entré.

Konst och konsthanterverksutställningen
Öppet varje dag fram till och med den 16 juli kl 11.30 -18.00, liksom Café Strömstaren.

Utställare:
Sten-Olof Nilsson, måleri

Ia Borén, fotografi

Inger Bernhardsson, måleri

Malin Fredrika Kjernsby, blandteknik

Marianne Rosander, måleri och fotografi

Sven-Erik Thor, trähantverk

Ytterligare information: storforsforeningarna.se/sommarmusik-lundsberg

Senast publicerad av Eva Wiklund