Logotype för Storfors kommun

Storvinst för Storfors i Pingisligans premiär

FOTO: Lars Larsson

Det blev storvinst för Storfors BTK i mötet med Team Mälarenegeri.

- Det känns riktigt bra. Jag är väldigt nöjd med vad jag sett på planen idag, säger tränaren Anders Hulth.

I årets premiärmatch i Pingisligan var hela tre nyförvärv på plats i Storfors; Judith Liu, Koni Paridi och Anna Farladanska. Judith visade många prov på grymma servar, Anna hade tufft i sin första match men vann den andra och i dubbeln visade Koni att hon är grekisk mästarinna i dubbel – tillsammans med bästa vännen Katerina Toliou.
Katerina visade sig vara svårslagen både i dubbeln och i sina singelmatcher med en kombination av defensiva och blixtrande snabba slag.

Sammantaget blev resultatet 6-1 i Storfors favör.

- Det känns som att vi har ett lag med ännu högre kvalitet i år än förra året. Jag siktar mot SM-guld även om det är en lång väg dit, säger Katerina.

Koni känner sig redan hemma i Storfors och med den familjära stämningen i familjen Hulth där alla spelarna bor. I oktober får hon dessutom närmare till hemmaklubben när hon flyttar till Halmstad för att studera idrottspsykologi under två års tid.

- Det känns jätteroligt att få vara med här i Storfors, säger hon.

Judith stortrivs också med den familjära stämningen. Hon känner både Katerina och Koni sedan tidigare och bytte i år den franska ligan mot den svenska. För henne är det första gången som hon spelar i Sverige.

- Den svenska ligan är tuffare och ger mig ett bättre motstånd, säger Judit, som dock inte hade särskilt stora problem med motståndet från Team Mälarenergi där hon, liksom Katerina, vann sina två matcher med tre raka set.

Anna hade det tuffare i sin första match där hon bara lyckades vinna två av fem set.

- Jag kände mig spänd och lite nervös, jag känner inte alls att jag spelade som jag brukar, säger Anna, som dock tog hem sin andra match efter tuffa set mot Rikke Skattet, till Storforspublikens jubel.

Mellan 25 och 30 personer hade hittat till läktaren, men de lyckades som vanligt låta som dubbelt så många.

- Jag gillar verkligen publiken. Det var härligt, säger Judith.

Anders Hulth, som idag var ensam tränare på planen eftersom Tomas Bergquist var sjuk, var mycket nöjd även om han menar att resultatet måste ses mot bakgrund av att Team Mälarenergi inte kom med sitt bästa lag på grund av sjukdom.

- Det känns som en perfekt start med två poäng. Alla levde upp till mina förväntningar och Judith kommer att bli en komet, säger han.

På läkaren var publiken entusiastisk.

- Det här är snäppet högre kvalitet än förra året. Att de kommer till final är det ingen tvekan om, säger Mats Thunér, som själv har ett förflutet som pingisspelare på hög nivå. Han är utflyttad Storforsare och bor idag i Kristinehamn.

- Jag brukar försöka se de flesta hemmamatcher. Det är ju fantastiskt att lilla Storfors har ett så bra pingisgäng, säger han.

Leif B Persson, som är en trogen supporter, håller med.

- Det här är riktigt bra bordtennis. Det är många fina bollar vi får se så jag hoppas att ännu fler vill komma hit och stötta vårt lag, säger han.

I morgon söndag 15/9 spelar Storfors mot Lekstorps IF klockan 10.00 i Sporthallen i Storfors.

- Då hoppas både jag och alla spelarna på ännu större publikstöd, säger Anders Hulth.

Och det gäller att passa på för den som vill se pingis på elitnivå på hemmaplan. Det dröjer ända till december innan nästa hemmamatch går av stapeln.

Senast publicerad av Eva Wiklund